Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Minimalista cyberfurcsaság Brazíliából

2010.03.24. 16:03 :: SFblog

Az Analog, brazil sci-fi rövidfilm, mely a cyberstílus furcsa játéka. Ebbëto alkotásáról van szó, mely bizarr, de frissen ható 25 perces agrofób rémálom: egy gép által életben tartott ember űrutazása.

Ebbëto második rövidfilmje ez, az első a Lagartija Nika volt, mely a tokiói CON-CAN Film Festival oldalán is megtekinthető regisztráció után. Az Analog egy 27 perces, fekete-fehér, 2009-ben készült SF, melyhez zenében is különleges választás tartozik: a francia elektronikus zene alkotójától, Gilles Rossire-től az OIL 10 „Passagen”.
A film rövid története egy űrutazásról szól, egy géppel, melynek elsődleges funkciója egy élő organizmus, egy ember életben tartása. Furcsa események zajlanak, bibliai analógiák, s gépi hiba következtében az emberi prioritás folyamatos, körkörös újragondolása.
Az Analog talán az első hiteles brazil SF, mely világszerte versenyképes a rövidfilm fesztiválokon. Alacsony költségvetésű alkotásról van szó, s talán ez tette lehetővé, hogy a filmen dolgozók mindent beleadtak, hogy megszülethessen alkotásuk.
A film pszichikai gondolatvilágával és alacsony költségvetésével idézi meg a Pit, ill. a Tetsuot.

 

io9.com

a-liz

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr461865412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása