Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Randevú a rámával trailer

2010.05.05. 10:00 :: SFblog

Két fanatikus Clarke rajongó trailert készített a Randevú a Rámával című könyv sosemvolt filmváltozatához. Nem is akármilyet.

Hollywood nem volt képes rá, hogy megcsinálja, ezért egy lelkes amatőrök vették kezükbe az ügyet és elkészítették Arthur C. Clark: Randevú a Rámával című könyvének mozgóképes verzióját, ha csak olyan röviden is, mint a tavaly nyári Zöld lámpás trailer. Az IMDB 2009-es dátummal ígérte a film bemutatását, de azóta sem történt semmi, sőt, sajnos úgy tűnik, már nem is fog.

Morgan Freeman évekig remélte, hogy elkészülhet ez a nagyszabású film, méghozzá úgy, hogy David Fincher (Harcosok klubja) rendezi. 2008-ban azonban Fincher beismerte:

  Úgy fest, nem lesz belőle semmi. Még forgatókönyv sincs. ... Próbáltuk megcsinálni a filmet, de sajnos úgy tűnik, sosem készül el.

 

Ezek után tűnt fel a színen a Vancouver Film School két diákja, Philip Mahoney és Aaron Ross, előbbi a hangért, utóbbi a képért felel. Fogták Clarke regényét, – amiben az emberek egy gigászi idegen űrhajó feltárására vállakoznak – és olyan trailert alkottak, ami egy soha el nem készülő filmet mutat be.

Persze azért reménykedünk, hogy a Rámából egyszer egész estés film is készül, de egyelőre érjük be azzal, ami rendelkezésünkre áll:

 

scifiwire

5 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr721973639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Égbekiáltó 2010.05.05. 21:09:11

Nem csodálom, hogy nem csinálták meg. Abban a könyvben egész egyszerűen nem történt semmi. Mindig vártam, hogy több száz oldalon keresztül találkoznak az idegenekkel, de csak egy kongó üres hajóban vándoroltak. Ja bocs, találtak egy virágot. Óriási, és izgalmas esemény. Ha klasszikus sci-fi, akkor inkább szovjetek, Martinov.

meronem 2010.05.11. 22:49:17

Hahhh, és a három folytatás, a sci-fi történelem egyik leggigantikusabb konklúziójával?
Pedig ha van értelme a 3D mozinak, az pont a Ráma lenne, bazmeg Cameron, ehelyett biolumiszkáló gombákat kell térben sasolni, ez a filmtörténelem szégyene.

meronem 2010.05.11. 22:52:31

Egyébként ez a trailer már több éves, most látom csak, hogy nem valami új :( de azért köszi, hogy felhívtad a figyelmet a témára :)

Zak 2010.05.27. 01:21:22

@Égbekiáltó: ja, hogy egy sci-fi akkor is tud jó lenni, ha nem békategóriás idióta lövöldözés van benne, humanoid idegenekkel? Annak a regénynek pont az a lényege, hogy rávilágít arra, hogy ha találkozunk valakikkel/valamikkel egyáltalán nem biztos hogy tudni fogjuk, mit is akarnak. Szerintem szenzációs regény.

meronem 2010.05.27. 08:47:18

@Zak: De a 4. könyvben kiderül. Kár, hogy magyarul nem jelent meg, és alig ismerik.
süti beállítások módosítása