Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Adrien Brody váltja Arnold Schwarzeneggert Antal Nimród új filmjében

2010.05.07. 11:49 :: SFblog

Többet ésszel, mint erővel

Július 9-én mutatják be a Predátorok új részét. Egy Predátorok-uralta bolygóra nyolc kiváló képességű gyilkost küldtek, akik életre-halálra menő harcot folytatnak a túlélésért. „Ha a klasszikus Predátor egy magnókazetta, akkor az új az iPod-verzió” – állítja Antal Nimród, a film rendezője.


A predátorok földönkívüli lények, amelyek először a Ragadozó (Predator) című tudományos-fantasztikus filmben szerepeltek, később 1990-ben a Ragadozó 2-ben tűntek fel. Ezután számos könyvben, videójátékban és képregényben töltöttek be központi szerepet. A mozivászonra az Alien vs. Predator című filmsorozattal tértek vissza, elsőként a A Halál a Ragadozó ellen című 2004-es filmmel, majd a 2007-es A Halál a Ragadozó ellen 2-vel. Ez utóbbi két filmben Az Alien sorozat lényeivel kerülnek konfliktusba. Megalkotójuk Jim és John Thomas testvérek. Az ő elképzeléseik szerint a Predátorok érző humanoidok, akik fejlett technológiát birtokolnak, ilyen az álcázás, a plazmafegyver vagy az űrutazási képesség. Eredetileg hosszú nyakkal, kutyához hasonló fejjel és egyetlen szemmel tervezték meg őket, de ezt elvetették, mivel a terv nem illett a dzsungelbéli helyszínekhez. 


Az új film ott folytatja, ahol az eredeti abbahagyta. A munka Robert Rodriguez egy régi álma, aki első forgatókönyvét a témából 15(!) évvel ezelőtt írta meg. „Szerettem volna felülmúlni az első filmet, és visszamenni a dzsungelbe forgatni. Hogy ez egyszerre teljesüljön, az egész történetet egy másik bolygóra helyeztem át.” - árulta el egy csapat újságírónak. Rodriguez megmarad producernek, és átadja a rendezés lehetőségét Antal Nimródnak, nagy feladat elé állítva ezzel a fiatal rendezőt. A producer nevetve vallja be: a forgatókönyv írásakor már tudta, hogy nem ő fogja rendezni a filmet, így olyan elemek sorozatát írta bele, amelyeket lehetetlen véghezvinni. „Olyan volt, mintha azt mondtam volna: sok szerencsét a kivitelezéshez”. Antal Nimródban azonban rokonlélekre talált, így a végeredmény minden bizonnyal frenetikus lesz!  

 


„Nem átdolgozni vagy másolni szeretnénk az eredeti filmet, hanem folytatni ezt a világot.”- nyilatkozta Nimród. A rendező állítólag keményen bánik a színészeivel. Elmondása szerint csak egy dologra nem vállalkozik: hogy megtanítsa őket játszani. 

 

A főszerepben az Oscar-díjas Adrien Brody, akinek nagy kihívás ez a szerep. Danny Trejo, a filmbeli Cuchillo-t játszó színész elmondta, „Tudom, hogy Arnold Schwarzenegger fantasztikus volt az izmaival, de Adrien egyszerűen kiüti őt az agyával. Figyeltem, ahogy játszik. Szinte hallani, ahogy az agya súgja neki, mit csináljon."

A "klasszikus" Predátor szintén feltűnik a filmben, (ezúttal Derek Mears alakításában) néhány apró változtatással: más lesz az arcberendezése és a testfelépítése, mint a réginek volt.

A texasi dzsungel mélyén a tápláléklánc legtetején álló Predátorok már úton vannak.
Készülj a vadászatra!

scifiwire.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr641981200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása