Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Csuklódon az egészséged

2010.06.18. 13:50 :: SFblog

Rengeteg kütyüt reklámoznak azzal, hogy segít fitten tartani magad, de van egy olyan is, amitől megtudhatod, működnek-e ezek egyáltalán. A  nap folyamán a KiFit csuklószorító számolja az elégetett kalóriákat és figyeli az alvási mintádat is — vagyis lényegében megmutatja, mennyire egészségesen élsz.

A KiFit – ami egy kórházi betegek ellátásának elősegítésére szolgáló technológián alapul – sokban hasonlít a Nike+ rendszerre: hordd, hogy lemérd, mennyire vagy egészséges, és persze kösd rá a számítógépedre, hogy online ellenőrizhesd a helyes értékeket. Az eszköz méri a testhőmérsékletedet, a páratartalmad (mármint, hogy mennyit izzadsz) és a mozgásod. Ebből kiszámítható, mennyi kalóriát égetsz és mennyire mélyen alszol.

Az ötlet pompás, és imponáló, hogy a KiFit meglehetős pontossággal tudja belőni, mennyire volt pihentető az alvásod. A cucc kb. 70.000 forintba kerül, és még havi 5000-et is kell fizetned az adatokért. Lehet, hogy jobban megéri a wifis mérleg 40.000-ért? A lényeg, hogy minden apró adatot osszunk meg magunkról, még az elégettet kalóriák számát is. Kíváncsaik vagyunk, mikor nyílik meg az Ennyi kalóriát égettem el ma Facebook rajongói oldal.

dvice

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr302091538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása