Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Átjárható autóbuszok kínában

2010.08.04. 09:52 :: SFblog

Aki egyszer is utazott BKV-val tudja, milyen bosszantó, ha a buszok késnek, lassúak vagy a dugóban vesztegelnek. Pedig Budapest még nem is olyan nagy város, mint sok más ország fővárosa. Kína már megtalálta a tökéletes megoldást a dugók elkerülésére.

 

A recept egyszerű a buszokat úgy alakították ki, hogy egy nagyobb autó is kényelmesen elhaladhasson alatta. Az ötlet és a megvalósítás egyaránt a Shenzhen Huashi Car-Parking Equipment nevű cégnek köszönhető. A buszok Peking, Mentougou kerületében fognak közlekedni, és az utasokat ugyanúgy a szokásos buszmegállókban veszik majd fel.

dvice


1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr642197670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dirk (Könyvtáros) · http://k-ter.blog.hu/ 2010.08.04. 11:22:23

Így első látásra azt mondanám, hogy a kínaiak kitaláltak egy olyan tömegközlekedési járművet, ami nagyjából egy sima villamos előnyeit hozza jelentős többletköltséggel és egy csomó megoldandó közlekedési problémával. Dizájnos, csak értelmetlen.
süti beállítások módosítása