Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

James Cameron: A 3-D-s Star Wars az én ötletem volt

2010.10.26. 13:00 :: GalBob

Az Oscar-díjas rendező mostanában mindenütt ott van, az új Avatar DVD-ket népszerűsíti, állandó vendége különböző díjátadóknak, s egy új Kleopátra filmet is tervez Angelina Jolie főszereplésével. Legutóbbi interjújában nem kevesebbet állít, mint hogy ő győzködte George Lucast a Star Wars saga 3-D-konverziójáról. 

Igen, meglehet, hogy a Csillagok Háborúja körüli 3-D őrület a Cameron érdeme/hibája. A filmipar két zászlóshajója pár évvel ezelőtt vett részt egy konferencián, ahol a 3-D-ben rejlő lehetőségeket latolgatták, Cameron ekkor ültethette a bogarat George Lucas fülébe.

"Évek óta próbáltam rávenni a dologra. Mindketten ellátogattunk a ShoWest-re még 2005-ben, ahol mutatott pár 3-D-re konvertált részletet a Star Wars-ból, én is mutattam egy keveset az én munkáimból, s tudtuk, eljött a 3D ideje. Mindketten fel akartunk csigázni a mozitulajdonosokat, hogy a későbbi filmjeinket annyi színházban láthassa a közönség, amennyiben szerettük volna. George és rengeteget beszéltünk erről, s amikor végre megvalósult, már tudtam hogy legjobban a már ismert, s szeretett filmeknél tudnánk alkalmazni a technológiát. Szeretnék visszatérni a Titanichoz, talán a Terminátor 2-höz is, még nem tudom. De muszáj jóra megcsinálnunk, s elengedhetetlen az eredeti filmkészítő jóváhagyása s felügyelete a kivitelezés során.

Lucas sokáig habozott. Szerintem arra vált, hogy a 3-D-s vetítések némileg jobban meghonosodjanak, mind a filmszínházakban, mind az otthoni készülékek terén. Feltételezem, úgy próbál időzíteni, hogy a mozis megjelenés után rögtön neki tudjon veselkedni a 3D DVD-kiadás elkészítésének."

Cameron beszélt az Avatar folytatásáról, illetve arról is, hogy várhatóan mikor láthatjuk a második epizódot.

"Nem mondanám, hogy elkerülhetetlen lenne a dolog, főleg mert továbbra sem született megállapodás a 20th Century Fox-szal. Még mindig tárgyalunk. Mivel óriási befektetésről van szó, olyan mintha 10 év sportidényét kellene előre elterveznem, s a stúdió nem szeret ilyen hosszú távban gondolkodni. Vagy továbbra is az Avatar 2-t tekinthetjük a soron következő filmemnek, vagy pedig nagyon sokat kell még várnunk a folytatásra."

Egy szó mint száz, ha a Star Wars 3-D gagyi lenne, már tudjátok kit kell hibáztatni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: interjú film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr592398722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása