Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Így festett volna a Tim Burton-féle Superman

2010.11.03. 07:30 :: GalBob

A 90-es évek végén Tim Burton majd egy évig próbálta összehozni az ötödik Superman mozit, sikertelenül. Egy designer most viszont birtokába jutott a halálra ítélt film pár relikviáinak, s pár képet megosztott Facebook oldalán. 

A Superman Lives című film kálváriája 1996 augusztusában vette kezdetét, amikor a projekt kijelölt producere Jon Peters felkérte Kevin Smith-t, hogy írja meg a forgatókönyvet három feltétellel: Supermannek fekete kosztümöt kell viselnie, mivel szerinte a tradicionális öltözet túlságosan "meleg" volt, a hőst ne lehessen látni repülés közben, különben úgy festene, mint egy túlkoros kiscserkész, s a harmadik felvonásban egy óriás pókkal kell harcolnia. Kevin Smith ekkor még csupán a Shop-Show-t és Shop-stopot jegyezte, relatíve ismeretlennek számított a filmszakmában, így dacára annak, hogy előre meghatározott ötlettervet kellett valahogyan forgatókönyvvé bővítenie, boldogan vállalta a felkérést, s ha hihetünk az első vázlat tartalmáról szóló pletykáknak, egész jól megoldotta a dolgot (Superman repülés közben nem tűnt volna többnek egy piros-kék pacánál a nagy sebesség miatt szuperszonikus robbanás miatt). A Superman-mítosz karakterei közül feltűnt volna Doomsday, Eradicator, Lex Luthor, Brainiac, s összességében egy klasszikus, mégis nagyszabású képregényfilmet láthattunk volna, már ha a stúdió kitart Smith, meg úgy egyáltalán a film mellett.

Ám nem tette, ugyanis miután Robert Rodriguez elutasította a felkérést, Tim Burtont jelölte ki a film rendezőjének (mellesleg Kevin Smith ajánlotta be), s aki majd féléves casting után felkérte Wesley Strickket, hogy írja újra az egész forgatókönyvet. A script sohasem készült el teljesen, az egykori stábtagok szerint Burton úgy vágott bele a díszlet- és jelmezgyártás dirigálásába, hogy sem ők, sem a színészek, sem pedig a producerek nem tudták, hogy mégis mi járhat Burton fejében a sztorit illetően. Elnézve a Steve Johnson által nyilvánosságra hozott képeket nem is csodálkozunk. Egyes rajongók szerint Burton a képregények Electric Superman történetszálát adaptálta volna valamilyen formában, azonban a stúdió majd egy évig tartó, személyi összetűzésekkel (Jon peters vs Burton) és költségvetési problémákkal tarkított huzavona után lefújta a filmet.

A teljes hatás kedvéért képzeljétek Nicolas Cage-t a kosztümbe - Burton ugyanis őt szánta a Superman Live címszerepére.


További hasonló fotók a(z) InterGalaktika oldalain.

11 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr192416464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fleischmeister 2010.11.03. 14:50:49

Ej, megnéztem volna a fekete ruhás Supermant! Kevin Smith biztosan alázattal nyúlt a témához, jó könyvet hozhatott össze...

Mondjuk Nicolas Cage, mint superman... Veszélyesen nagy paróka kellett volna rá. Meg az egész személyisége, alkata úgy en bloc teszi alkalmatlanná a szerepre. Szerintem.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.11.03. 15:08:02

@Fleischmeister: Nicolas Cage tekintetében egyetértek. Pár napja már ugyan olvastam ezt a hírt, de engem is kábé ez a vonatkozás vágott mellbe leginkább.

Fleischmeister 2010.11.03. 15:27:44

@filmekről röviden: Superman a tökéletes amerikai archetípusa... Akkor már legyen inkább Tom Hanks. Ő olyan, amilyen egy átlag amerikai lenni szeretne.

Természetesen csak viccelek. Az átlag amerikai Snoop Dogg szeretne lenni.

Pál utcai fiú 2010.11.03. 16:14:45

az igazi Superman-t végül is Will Smith játszotta el a Hancock-ban, és még az alsógatyáját sem kellet kívülre felvennie...

kakamatyko 2010.11.03. 17:10:07

Kevin Smith elbeszélésében az egész sztori vinnyogva röhögős.

www.youtube.com/watch?v=vgYhLIThTvk

Fleischmeister 2010.11.03. 17:30:45

@Pál utcai fiú: Nem is olyan rossz, mint gondoltam... :)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.03. 21:44:39

hála az ÉÉGNEK, hogy mr börtün ezt nem kaparintotta meg...

Case · http://streetartbp.hu/ 2010.11.04. 00:05:23

Mi ez a hülyeség, hogy fekete ruha, meg óriáspók? Ehh... Burton meg már a Batman-t is elrontotta (nem beszélve az Alice-ról...), szóval inkább szerencse, hogy nem let ebből semmi. Ezek közül az emberek közül Kevin Smith az egyetlen akinek szerintem tényleg lenne keresnivalója egyszer valami normális képregényfilm rendezőjeként, vagy írójaként.

Krumplicukor1987 2010.11.04. 07:10:23

Miért van az, hogy filmdroid blogon ilyen hírek legalább 2 héttel előbb felkerülnek?
süti beállítások módosítása