Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Új generációs lávalámpák

2010.11.07. 15:49 :: Dot hugi

A 70-es években lett nagy divat a lávalámpa, és azóta is töretlen a népszerűsége. Egyetlen hibája, hogy dekorációs elemként rengeteg áramot fogyaszt feleslegesen. De ennek mára már vége.

 

A Mathmost fireflow egy olyan lávalámpa, ami nem árammal működik. Egy egyszerű teamécsest kell meggyújtva a búra alá helyezni, ami felmelegíti a lámpában lévő folyadékot és a hőtől kavarog a "láva". Bár nem ad nagy fényt, a szoba hangulatát ugyanannyira tudja feldobni, mint elektromos társai. 

Ha viszont túl unalmas valakinek a sima változat, vagy épp attól fél, hogy a teamécsessel tüzet gyújthat, választhatja a zenélő verziót is. Az Adam Frucci által tervezett lávalámpák hangszóróval vannak ellátva. Csak rá kell tölteni egy-egy albumot és máris hallgathatjuk kedvenc számainkat. Találóan az I-Light Speakers-nek nevezték el.

Az első lámpát ötletesnek tartom, a másodikat nem tudni, mennyire működik, de egy biztos, bármit el lehet adni retroként, akármekkora butaságnak is tűnik...

Szólj hozzá!

Címkék: retro zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr662430716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása