Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Anilogue 2010 - az animációk kedvelőinek

2010.11.26. 14:00 :: Dot hugi

Még három napig tart az Anilogue animációs filmfesztivál. Vasárnapig rengeteg új, vagy díjnyertes filmet nézhetnek meg a látogatok, többek között a METROPIA című svéd alkotást is, ami már csak ma látható Budapesten.

A 2009-es svéd-dán-norvég koprodukcióban készült filmet Tarik Saleh rendezte. A sötét színekben gazdag filmben nem csak a személyek lettek elképesztően megcsinálva, de a háttér és a környezet is. A valósághű effektek, legyen szó csak egy zuhanyzásról vagy esőről, és a pörgős zene egyaránt hozzájárul egy jó filmélményhez. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk. 

Vetítési időpontok:

Budapest
Bécs
Nov. 25 18:00 Uránia Nov. 27 18:00 Topkino
Nov. 26 18:00 Toldi Nov. 30 22:00 Filmcasino

  

A Metropia a nem túl távoli jövőben játszódik. A világ kezd kifogyni az olajból és a metróvonalakat egy hatalmas hálózattá kötötték össze Európa alatt. A stockholmi Roger akármikor belép ebbe a rendszerbe, egy idegen hangja zúg a fülében. Felkeresi a rejtélyes Ninát, hogy segítsen neki kimenekülni a metró zavaró hálózatából, de minél tovább utaznak, annál inkább belekeverednek ebbe a sötét összeesküvésbe. A Metropia képi világának alapjául szolgáló hiper-valószerű stílust (melyet úgy jellemeztek, „mintha Kafka festette volna az utolsó vacsorát egy gépfegyverrel”) Martin Hultman és Tarik Saleh alakította ki.


 

További infók a rendezvényről itt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr902474589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása