Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Megjelent a Galaktika márciusi száma

2011.03.09. 10:00 :: tetsuo_

A Galaktika magazin márciusi számában új folytatásos kisregény indul, az izraeli Lavie TidharHéberpunk”-ja. Ez az igazi kuriózumnak számító írás a héber misztikumot ötvözi a 20. század első felének népszerű noir krimijeivel. A hónap központi tudományos témája a szaporodó űrszemét egyre növekvő veszélyeit taglalja, illetve a megoldásra keres alternatívákat.
C. J. Cherryh két rövidke novellájában az értelem egymástól legtávolabb álló fajtáit vizsgálja. Mayer IstvánOffliniá”-ja egy, a terrorfenyegetés miatt begubózott, diktatórikus Európai Uniót vizionál. Cordwainer Smith a Vénuszt meghódító kínaiakról ír, míg Lőrinczy Judit egy szélsőségesen idegenbe szakadt nő életébe enged bepillantást. Visszatér Szőrplusz és Darger, Michael Swanwick két javíthatatlan bajkeverője is, akik a jövő radikálisan megváltozott Földjét járják és döntik romba szisztematikusan. A havi retro Matulay Sándor Telefonvicc”-e, amelyben néhány téves kapcsolás fenekestül fölforgatja a főhős életét.
Az interjú az aktuális folytatásos kisregény szerzőjét, Lavie Tidhart szólaltatja meg, a játékrovat a „Killzone 3”-at mutatja be, a filmajánló a központi témára reflektálva az űrszemét filmes előfordulásai között tallózik. Az Intelligens dizájn különös szuperhősökkel ismertet meg, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk egy retro iPhone-kiegészítőről, az alvásvizsgálat otthoni eszközéről és egy praktikus, organikus formatervezésű kerékpárról.
A Galaktika 252. számát keresd az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!

5 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr812724104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2011.03.09. 10:45:10

Mintha a galaktika foglalkozott volna már az urszeméttel. Vagy nem?

Pestabácsi 2011.03.09. 14:23:48

Egyre jobbak a borítók. Gratula!

A Nagy Villamos 2011.03.09. 14:46:33

A Lavie Tidhar novella valami fergetes. Nagyon ott van. Minden tiszteletem a szerkesztőé, hogy ezt beválogatta, nagyon várom a folytatását!
Mayer István írása is piszok jó. Dehát nem is várunk tőle mást...! :)

Nimandi 2011.03.24. 17:18:00

A Tidhar kisregényt hány részen át közlitek?
süti beállítások módosítása