Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kat Howard sztorija

2011.05.16. 08:00 :: The Nameless Mist

Ha Neil Gaiman új projektbe kezd, az mindig izgalmas, legyen az képregény (Sandman), tévésorozat (Doctor Who), regény (Anansi fiúk), vagy gyerekkönyv (Coraline). A 27 képtelen történet sem kivétel. Ezt az antológiát Gaiman és Al Sarrantonio állította össze, és olyan sztárszerzők korábban soha nem publikált novelláit tartalmazza, mint Lawrence Block, Chuck Palahniuk, Joanne Harris, Joe Hill, Joe R. Lansdale, Joyce Carol Oates, Diana Wynne Jones, Tim Powers, Jodi Picoult, Peter Straub... és persze az utánozhatatlan Neil Gaiman.

Kat Howard amerikai írónő viszonylag új alkotó a fantasztikus színtéren. A Minnesota egyetemen szerzett jogi diplomát, majd később Ph.D. fokozatot angol irodalomból, fő szakterülete a 1350-1650 közötti literatúra. 2008-ban a Clarion Science Fiction & Fantasy Writers' Workshop végzőse volt, ahol olyan mesterei voltak, mint Kij Johnson, John Kessel, vagy David Anthony Durham.

Jelenleg Minneapolisban él és alkot, novellái sorra jelennek meg az Apex Magazine-ban, Amerika egyik legrangosabb science fiction, fantasy, és horror kiadványában, melybe többek közt olyan kiemelkedő szerzők írnak, mint Darin Bradley, Eugie Foster, Michael J. Deluca, valamint Mike Allen. Szórakoztató írásai mellett a közeljövőben irodalomelméleti publikációi is várhatók.

A Life in Fictions című novellája az első professzionálisan megjelenő írása, melyet Neil Gaiman és Al Sarrantonio nem véletlenül talált méltónak arra, hogy a 27 képtelen történet lapjain szerepeljen. Az írónő stílusa magával ragadó, lendületes, mégis közvetlen és egyszerű. A hétköznapok szituációin keresztül mutatja be az egyáltalán nem hétköznapi csodát, melyben egyszerre van jelen a hihetetlen felvillanyozó, rutinromboló energiája, és az ismeretlentől, a megmagyarázhatatlantól való ösztönös, és jogos félelem.

Saját bevallása szerint írásai azon olvasókhoz szólnak, akik örökösen kérdeznek, válaszok után kutatnak. Novelláiban ezekre a kérdésekre próbál választ adni, s a dolgok rejtett, belső, sok esetben mitikus jelentését igyekszik a közönség elé tárni abban a formában, ahogy ő látja. Ahogy több interjúban is kifejtette, a közlés kényszere, a mesélés elemei parancsa készteti írásra, ez az őserő terelte az irodalom, és az írói pálya felé.

A 27 képtelen történet 20% kedvezménnyel előrendelhető a Galaktika boltban. Várható megjelenés: 2011. június, Könyvhét.

A könyv szerzői: Roddy Doyle, Joyce Carol Oates, Joanne Harris, Neil Gaiman, Michael Marshall Smith, Joe R. Lansdale, Walter Mosley, Richard Adams, Jodi Picoult, Michael Swanwick, Peter Straub, Lawrence Block, Jeffrey Ford, Chuck Palahniuk, Diana Wynne Jones, Stewart O’Nan, Gene Wolfe, Carolyn Parkhurst, Kat Howard, Jonathan Carroll, Jeffrey Deaver, Tim Powers, Al Sarrantonio, Kurt Andersen, Michael Moorcock, Elizabeth Hand, Joe Hill.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr702804813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása