Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

35 kisfilmmel a drog ellen

2011.06.01. 12:15 :: Zanphagras

Az Életrevaló Egyesület 35 éven aluli fiatalok részére hirdette meg a II. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő versenyt, melyre 35 alkotás érkezett. Budapestről 14, az ország többi részéről 21 filmet küldtek a pályázók.

Két kategóriában 5 perces és 40 másodperces filmek készítésével pályázhattak a filmkészítők.

A kiírók olyan filmeket vártak, melyek hatásosan fogalmazzák meg a legális drogoktól és az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útjait.

A filmeket létrehozásán 77 alkotó és 260 szereplő dolgozott, az ötlettől a kész filmig. Olyan feladatokat is saját maguk végeztek a fiatalok, mint a zeneszerzés, forgatókönyv-írás, rendezés és vágás.

A pályázók között voltak egyéni filmkészítők, baráti társaságok, gyermekotthonok filmes szakkörei, de érkezett film egy büntetés végrehajtási intézmény fogvatartottjaitól is.

A beérkezett filmeket hét tagú zsűri értékelte. Zsűri tagja volt Oláh László a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályának osztályvezetője, Kály-Kullai Károly mentálhigiénikus, szupervizor, aki húsz éve foglalkozik kábítószer-függőségben szenvedő betegekkel, Matusek M. Zsuzsanna az Országos Gyermekvédő Liga elnöke, Barkóczi Gabriella, a BRFK Bűnmegelőzési osztály munkatársa, a DADA program oktatója, valamint Bartha Krisztián, az Életrevaló Egyesület elnökségi tagja.

Kortárs segítők közül Takács Katalin és Németh Marianna egészítette ki a szakmai zsűrit. Németh Marianna a tavalyi verseny abszolút első helyezettje volt. Filmjét országszerte vetítették az oktatási intézményekben.

A zsűri két kategóriában, három-három helyezést és két különdíjat oszt ki a Díjkiosztó Gálán 2011. június 04-én 13 órakor, Budapesten a Rendőrségi Igazgatási Központ auditóriumában,

A díjnyertes alkotók a további filmkészítést segítő tárgyi eszközöket nyernek. A legjobb filmekből DVD összeállítás készül, és a MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei fesztiválon, Szombathelyen is vetítésre kerülnek 2011. június 04-én 21 órakor az AGORA – Savaria Filmszínház, Kamaratermében.

Az érdeklődők megtekintheti a filmeket a Daazo.com weboldalon, amely nemzetközi rövidfilmeket gyűjtő, európai filmesek online közössége. A Daazo.com a pályázatra benyújtott versenyfilmeknek az Életrevaló Drogprevenciós Kisfilmpályázat 2011 csatornát biztosította.

További információkat találhatók a program blogján (http://eletrevalo.blog.hu) és az Életrevaló Egyesület honlapján (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu).

A pályázat aktuális állásáról Az Életrevaló Egyesület a Facebook oldalain is hírt adott, ahol a pályázók megoszthatták egymással tapasztalataikat.

Szólj hozzá!

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr202948326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása