Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Könyvheti újdonságaink dióhéjban

2011.06.03. 13:49 :: Zanphagras

A 82. Ünnepi Könyvhétre a Metropolis Media három új megjelenéssel készült: megjelent Jack McDevitt Alex Benedict-sorozatának negyedik része, Az Ördög Szeme, Neil Gaiman és Al Sarrantonio az angolszász írók krémjét felvonultató antológiája, a 27 Képtelen történet, valamint az Őrségek világának zseniális megalkotója, Szergej Lukjanyenko legújabb kötete, a Világok Őre.

 

 

Jack McDevitt: Az Ördög szeme

„Irgalmas Isten, mindnyájan halottak…"

Ezt az üzenetet kapja Alex Benedict régiségkereskedő és nyomozó az ünnepelt horrorszerzőtől, Vicki Greene-től. Valamint egy jókora összegű átutalást. Amikor aztán Benedict és társa, a remek pilótanő Chase Kolpath a rejtélyes üzenet nyomában ellátogatnak a legtávolabbi, emberek lakta világra, magyarázatok helyett csak még több kérdés fogadja őket. Miért vetette alá magát Vicki Greene teljes emlékezettörlésnek, eldobva magától múltját és karrierjét? Vajon mire bukkanhatott a következő regényéhez végzett kutatómunka közben? Mi az a szörnyűség, amivel még egy horroríró sem képes együtt élni?

A távoli bolygón egy halványkék csillag, az Ördög Szeme kísérteties, éjszakai derengésében a nyomozópárosnak talán nem is csak e világi ellenfelekkel kell megküzdenie, és azon már meg sem lepődnek, hogy erőfeszítéseiktől ismét egész civilizációk sorsa függhet.

Neil Gaiman és Al Sarrantonio 27 képtelen története:

A legjobb kortárs angolszász szerzők vadonatúj novellái akár a képzelet legkülső határairól merítik témájukat, akár a mindennapokból, egy közös bennük: különlegesek. Vannak köztük olyanok, melyek megborzongatnak a forróbb napokon is, mások pedig megmelengetik a lelket, ha hűvös az idő. Mesék ezek egy varázslatos, néha félelmetes, néha megmosolyogtató világról, amely a mi világunk. Mesék felnőtteknek. 

Roddy Doyle * Joyce Carol Oates * Joanne Harris * Neil Gaiman * Michael Marshall Smith * Joe R. Lansdale * Walter Mosley * Richard Adams * Jodi Picoult * Michael Swanwick * Peter Straub * Lawrence Block * Jeffrey Ford * Chuck Palahniuk * Diana Wynne Jones * Stewart O'Nan * Gene Wolfe * Carolyn Parkhurst * Kat Howard * Jonathan Carroll * Jeffery Deaver * Tim Powers * Al Sarrantonio * Kurt Andersen * Michael Moorcock * Elizabeth Hand * Joe Hill

Szergej Lukjanyenko: Világok őre

Kirill, a teljesen átlagos, hétköznapi moszkvai fiatalember egy nap arra ér haza, hogy lakásában egy idegen nő lakik, aki ráadásul okmányokkal tudja igazolni, hogy már három éve övé a lakás. Az értetlen férfit végül rendőrök vezetik el. Munkahelyén azt állítják, a nevét sem hallották soha. Az összes hivatalban csak az idegen nő neve szerepel minden iraton. Kirillt a barátai, ismerősei egyik napról a másikra elfelejtik, mintha sosem látták volna. A személyi igazolványa is megsemmisül.

Mikor végleg kilátástalanná válik a helyzete, egy ismeretlen felhívja a mobilján, és új munkát ajánl neki, amolyan vámtisztviselői feladatot - egy más világokba vezető átjárónál. Kollégái, a „funkcionálisok" rendkívüli képességekkel rendelkeznek: szinte legyőzhetetlenek, sebeik villámgyorsan begyógyulnak, a betegségek elkerülik őket, lényegében csaknem halhatatlanok. Az egyedüli bökkenő: nem távolodhatnak el néhány kilométernél messzebbre állomáshelyüktől.

És hogy mik ezek a más világok? Egy nagyszabású kísérlet részei, amelyben az embereknek a laboratóriumi fehéregerek szerepét szánták. Vajon szembeszállhat-e egyetlen ember egy ekkora tervvel? Van-e esélye megmenteni az emberiséget - vagy akár csak saját magát? 

Az Őrség- és az Ugrás-könyvek Európa-díjas szerzőjének újabb regénye sem okoz csalódást rajongói egyre növekvő táborának, hiszen ismét megkapó közvetlenséggel mesél egy emberfeletti körülményekkel szembesülő kisember hőssé válásáról.

A

8 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr512954155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2011.06.03. 19:08:13

Horror az antológia?

Zanphagras 2011.06.04. 00:12:11

@solymosgyu: Nem csak. Van közte sf, fantasy, krimi, horror, és más is, egyaránt. Kellemes kis egyveleg. :)

solymosgyu 2011.06.04. 11:35:14

Tárgytalan. A horror miatt. Indítsatok felnőttesebb magazint. Megjegyzés:Egyre gyengébbb novellák vannak az ujságban.

kuszanész 2011.06.07. 15:40:51

Gyu!
Szerintem meg jók a novellák!! Felnőtesebb magazint?? Hm...kihajtható középső oldallal??
Micsoda ötleteid vannak!!!!
Horror..akkor ne olvasd el azokat...

solymosgyu 2011.06.07. 19:37:40

Neked a lélekhullám is tetszett. Jó lenne ha csatlakoznál az intergalaktikához. Mert unalmasnak találtam a könyvet.

kuszanész 2011.06.09. 09:42:37

Szia!
Mióta veszem a magazint? 1987 -től...Ezzel mit akartál kérdezni?

solymosgyu 2011.06.14. 16:15:52

Régebben mint én. És azt hogy tudod e hogy mihez viszonyítok.
süti beállítások módosítása