Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

82. Ünnepi Könyvhét, Allee, utolsó nap. Jelentés

2011.06.08. 14:03 :: Zanphagras

"... nem tudjuk tovább... mondta az ember, aki szervezt... hogy vasárnap estig ki kell pakoln... azonnali segítséget kérek, ismétlem, az... központ, küldj... ismétlem, küldj egy szállítóegységet, ismétlem... nagyon sokan vannak... [innentől statikus zörej]"

/rádióadás az Allee bevásárlóközpont melletti könyvheti helyszínről, 2011. június 5., 16:43-16:52 között/

Szerencsére Anita csatanővér jelen volt, így a misszióvezető nem maradt egyedül az utolsó órákban. Sőt, erről az emberek is gondoskodtak, akik megint nagy számban érkeztek a könyvesbunkerhez. És hogy mi is történt?

9:35. Az első vásárlók megérkeznek. Nem válogatnak, nem filozofálnak, kész listát emelnek a levegőbe: ezeket, schnell. Jó hozzáállás, tisztában vannak vele, hogy itt harcról van szó.

9:36. Nyolc könyvvel kevesebben, muníciót kérünk a Departmento Munitorumtól, akik hamar ki is küldik egy beavatott logisztikussal.

10:17. sűrűsödik a tömeg, a meghirdetett szépségversenyre is gyűlnek a jelentkezők és a fotók. Egy világban, ahol csak a háború van, ilyesmire nincs szükség, de a miénk más, és ezért nagyon örülünk neki.

11:31. Ebéd, ami parizeres zsömle, és sűrűn meg van szakítva érdeklődők és vásárlók által (szerencsére).

12:44. A beeső napsugárzás nagyobb, mint az előző három napban összesen. A korzózók szomjasan tántorognak az agresszív UV fényben, látszik rajtuk, hogy most éppen nem Kasztovszkyt keresnek, hanem Sopronit...

12:45. Beismerem tévedésem. Kasztovszkyt is keresnek, nem csak Sopronit. Sőt, az előbbit vásárolják is, nevesen a Grin nevű regény formájában.

13:48. Olyan meleg van, hogy előbb-utóbb a tér-idő is elgörbül tőle.

13:76. Én megmondtam.

14:51. Új jelentkezők érkeztek a Galaktika arca szépségversenyre. Nem cylonok, nem is eldák, de cserébe csinosak és lelkesen fotózkodnak könyvekkel. Szeretjük az ilyen galaktikus hölgyeket.

15:44. Az első jelentések befutnak a veszélyről, miszerint esni fog. Nem fog.

16:06. Igazam volt és nem is, nem esik, csöpög. Éppen csak megigazgatjuk a standot, hogy ne ázzon rojtosra, és az embereknek térgörbítő Galaktika magazint ajándékozunk, hogy ők se.

17:58. Az utolsó fotózkodó hölgyek is befutnak. Ezzel együtt nyolcra emelkedett a versenyzők száma. Jippíí! 

18:23. A Mechanicum logisztikai ága három negyed óra múlva megjön, és akkor elpakolunk, megkezdve tervszerű, megfontolt visszavonulásunkat.

19:10. A Mechanicum szervitorokkal felszerelt beavatottjával elkezdjük a lehetetlent: bepakolni egy nem biztos, hogy teljesen ilyesmire tervezett járműbe... Az adeptus nagyon tehetséges, perceken belül elkészültünk.

19:32. A jármű tele, a kulcsokat a helyszínt biztosító birodalmi gárdista átvette, bunker lezárva.

19:33. Vásárló érkezik a bezárt bunkerhez. Autó hátulját felnyitni, hogy tudjon válogatni a könyvek közül. Aztán szelíd mosollyal közli, hogy igazából csak nézelődik... és távozik. A jármű újralezárása következett, majd távozás a sárga 4-es csapatszállítóval.

Tanulságok: rengeteg embert érdekel az sf, és nem csak a populáris műfajok, hanem a gondolkozásra késztető ágak is (amilyen pl. Brandon Hackett Isten gépei vagy a Sztrugackij-testvérek írásai is), és bizony, ezek a művészetkedvelők nem restelltek kimozdulni és megnézni maguknak közelebbről (netán még birtokba is venni) ezeket a könyveket. Mindenkinek köszönet a segítségért, a társaságért, a beszélgetésekért - a vásárlóknak pedig sok kellemes percet kívánunk!

Ezzel véget is ért az Allee melletti helyszín rövid története, ám a Vörösmarty téren még másnap, hétfőn is kemény harcok folytak, közvetlenül az előtt, hogy megszakadt volna a kapcsolat velük. Hétfőn az utolsó adás csapatainktól egy rövid, alig fél perces mozgókép volt. Röviddel az itt bemutatott videó vége után elvesztettük a kapcsolatot a Vörösmarty téri egységekkel, és hiába küldtünk sokakat felderíteni, mi történt, nem tért vissza senki.

Aki tudja, milyen kataklizma söpörte el kommandónkat, értesítsen. Addig is, amíg ez megtörténik, örömmel jelentjük, hogy a nagy érdeklődésre és ismételt kérésre való tekintettel nálunk NEM ért véget a könyvhét! A könyvheti kedvezmények (30%!) még ezen a héten érvényesek minden könyvünkre. Ha nem volt lehetősége kilátogatni a könyvhétre, vagy egyszerűen a könyvvásárlásra - látogassa meg a könyvheti lázban égő galaktikaboltot! 

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr522967745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása