Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Battlestar Galactica a Viasat6-on!

2011.07.29. 10:34 :: Zanphagras

A Battlestar Galactica (itthoni címe: Csillagközi romboló) egy amerikai sci-fi sorozat, Ronald D. Moore alkotta. Mély karakterdráma is egyben, a sci-fi rajongók körében komoly kultusza van. A sorozat egy háromórás minisorozattal indul, mely után kezdődik a sorozat valódi első évada.

Az alaptörténet röviden: Csaknem 40 év telt el azóta, hogy az emberiség tizenkét kolóniája először találta szembe magát a Cylonokkal (az emberiség által épített robotok, melyek addig fejlődtek tovább mígnem a készítőket is fenyegették és végül kitört az első cylon-ember háború, ami az emberek győzelmével zárult).

Az akkori harcokban győzedelmeskedtek az emberek és sikerült megszabadulni a cylonoktól, azt hitték, ezzel vége szakadt a háborúnak - azonban tévedtek. A cylonoknak ugyanis terve van az emberiséggel kapcsolatban... Visszatértek és hatalmas csapást mértek az emberekre, a faj 99%-át elpusztítva, a túlélőket kiűzve otthonaikból, menekülésre kényszerítve. A Galaktika csillaghajó és maroknyi űrflottájának utasai a cylonok által elpusztított civilizáció utolsó túlélői, akik egy legendákból ismert bolygót keresnek, ahol letelepedhetnek és ahol új esélyt kaphat fajuk a fennmaradásra. Ennek a bolygónak a neve: Föld.

A 4 évados sorozat méltán lett a kritikusok és a rajongók körében egyaránt elismert sci-fi sorozat, közkedveltsége eredményeként készítették el ennek előzménysorozatát, a Capricát is.

A sorozat részeit augusztus 5-től minden pénteken 20:30-tól láthatjátok a VIASAT6-on!

1 komment · 1 trackback

Címkék: sorozat művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr133109059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: So say we all 2011.08.02. 12:35:15

Ahogy már említettem, többek közt a Battlestar Galactica segít eloszlatni a sarkvidéki magányomat.  (Tartalmi összefoglalóként a főcímet idézem: Az ember alkotta a cylonokat – fellázadtak – továbbfejlődtek – néhányan úgy néz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karchi 2011.08.01. 16:25:37

hejho

Aki nem látta még , mindenkép probálja megnézni érdemes.

Hej k
süti beállítások módosítása