Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A tíz legjobban várt SF film

2011.08.03. 16:35 :: kicsimate_galaktika

A filmiparban a nyár nem uborkaszezon, hanem a blockbuster-aratás csúcsidőszaka. A filmes kubikusok ekkor szolgáltatják be terményüket, és a hűs multiplexek is csalogatónak tűnhetnek a nyári melegben. Elégedettségre eddig semmi okunk: az ezévi sci-fi felhozatal nagy csalódás. Kedvenc műfajunk alaptézise azonban optimista hozzáállásra serkent: tekintsünk a jövőbe!

10. Apollo 18 ( USA premier: szeptember 2.)

Kissé megkésve készült el az utolsó - nem hivatalos - NASA expedícióról szóló SF-horror. A Holdon zűrbe kerülő asztronauták eltűntek, csak az általuk rögzített footage maradt fenn. Eddig elég Blair Witch Project szaga van a dolognak, ugyanakkor benne van a pakliban, hogy nagyot szól Gonzalo López-Gallego filmje.

9. Cowboyok és űrlények (magyarországi premier: augusztus 25.)

Olyanról már hallottunk, hogy az űrben játszódik egy western, de olyat még nem nagyon, hogy a vadnyugatra látogatnának az alienek (viszont jártak már itt prehistórikus szörnyek - The Beast of Hollow Mountain, 1946; A tiltott völgy, 1969). Daniel Craig és Harrison Ford is jó választásnak tűnik, John Favreau pedig javíthat a Vasember 2 után.

 

8. Logan's Run (2012)

Nem vagyok remake-párti, de úgy érzem, hogy ez az a mű, aminél az újrafilmezés indokolt. Az eredeti Michael Anderson film nem nyűgözött le, de az alapanyag nagyon ígéretesnek tűnt. A Körhinta újra működésbe lép: jövőre már el is készül Nicholas Winding Refn filmje. Ő a Valhalla Rising rendezője - én ezt biztosítéknak veszem, hogy Jessica és Logan megpróbáltatásai keservesek lesznek.

7. Prometheus (USA premier: 2012. június 8.)

Nehéz Ridley Scott-ot követni, hogy tulajdonképpen miről is fog szólni az új Alien-film (prequel vs. spin-off). Úgy fest, utóbbi mellett tette le voksát, amit mi is üdvözlünk - csak végre legyen már valami. Michael Fassbender, Charlize Theron és Noomi Rapace mindenesetre már a fedélzeten tartózkodnak.

6. Fertőzés - Contagion (magyarországi premier: szeptember 29.)

Steven Soderbergh a '90-es évek elején az egyik legígéretesebb rendezőpalántának volt kikiáltva, de mi mégse vagyunk vele teljesen  elégedettek. Bár színészvezetése példaértékű, és híres különc jeleneteivel, mégis gyakran elvész a sorok között. Vírusos-katasztrófás filmjétől tisztességes erős-közepes alkotást várunk, amiben nagy segítsége lehet Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne és Jude Law. Ez azért elég impozáns névsor.

5. World War Z (2012)

Korunk egyik legnépszerűbb SF regénye is hamarosan vászonra kerül. Max Brooks művét Marc Forster adaptálja, főszerepben pedig Brad Pitt lesz látható. Interjú a zombikkal - aki még nem olvasta a könyvet, sürgősen pótolja hiányosságát!

 

4. John Carter (magyarországi premier: 2012. március 8.)

Mi az, ami miatt érdekes lehet ez a film? Andrew Stanton. A Pixar-rendező elhagyta kaptafáját, és leforgatta első élőszereplős filmjét. Ez már így magában elég érdekfeszítően hangzik, de ha hozzátesszük, hogy Burroghs John Carter of Mars c. regényét vitte vászonra, még izgatottabbak leszünk. Mindez a Disney asszisztálásával, aki lassan mer szakítani a gyermekmese-biznisszel. Most például egy viktoriánus-polgárháborús fantasy-t vállal be.


3. Another Earth (az USA-ban már bemutatták)

Egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországon tervezik-e egyáltalán bemutatni az idei Sundance fesztivál egyik nagydíjas filmjét, de mindenesetre bízunk benne. Független filmrajongóknak kötelező házi feladat, de barátnőhöz bújva is kellemes esti programnak ígérkezik. A "másik Föld" téma nem újkeletű, már 1969-ben is foglalkoztatta a filmkészítőket (Utazás a Nap túlsó oldalára - Doppelganger, 1969). Érdekes lesz majd összevetni a nemrég bemutatott rom-scifi Never Let Me Go-val is.  

2. Iron Sky (2012)

A finnek már megint nem férnek a bőrükbe! Timo Vuorensula (Star Wreck) és társai úgyfest összekukáztak annyi pénzt (kb. 7 millió euró), amiből sikerült leforgatniuk a jövő év nácis alapfilmjét. Amíg a tudatlanok a III. világégésre készülnek elfelejtik a tényt (amit mi már a Dead Snow óta tudunk), hogy a II. világháború még nem is ért véget. Csattogó bakancsok a Holdon: a Luftwaffe a Föld felé tart...

1. Rise of the Planet of the Apes (magyarországi premier: augusztus 18.)

Elsőre nagyon nem tetszett a gondolat. Haggyák má békibe a majmokat! Ha Tim Burton nem birkózott meg a feladattal, akkor ebből mi sülhet ki? Aztán jöttek a trailerek, és...meggyőztek. A klasszikus sequel negyedik darabját (A majmok bolygója IV. - A hódítás, 1972) más aspektusból közelíti meg Rupert Wyatt rendező, de egyvalami állandó: Caesar felemelkedésével kezdetét veszi az emberi faj hanyatlása. Szerencsére a premier időpontja vészesen közeledik...

 

Amit nem várunk: Conan, a barbár (Schwarzi nélkül mit sem ér), A csodálatos pókember (a Pókember-széria teljesen érdektelen), Clash of the Titans 2 (az első annyira rossz volt... nagyon minimális a reményfaktor)

Amikről már írtunk (és inkább bízunk benne): Thelomeris, Immortals, The Thing, The Dark Knight Rises.

kicsimate

37 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr133117274

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Extrém horrorfilmek az ezredforduló után IV. 2011.08.04. 11:50:42

Az 2000-es évek splatter filmje – illetve ennek torture porn néven elhíresült alműfaja – soha nem látott intenzitással és vérbőséggel igyekszik bemutatni az emberi természet legkegyetlenebb oldalát. Művészet vagy öncélú hatásvadászat? A döntés persze e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nagy Villamos 2011.08.03. 16:48:52

MI, MIII, MIIIIIII?? Most, kedves kicsimate, megdöbbentettél, mi az, hogy "Amit nem várunk: Conan, a barbár"??!! Légy férfi, és vállald, hogy ami férfias, az jó, regardless a Schwarzi faktorra, amiért kár, valóban, de akkor is, ilyet mondani olyan, mint rámosolyogni a puskás katonára, aki felügyel, miközben sírt ásol magadnak.

Meg hát azért egy becsületes, széles, hollywoodi32-es típusú vigyorgó Nolan az kellett a végére, csak mint említés. A cikk utolsó szavaival (The+Dark+Knight+Rises) máris látom Nolannek az arcát. Ijesztő, ijesztő.

De összességében jó cikk, egyet értek vele.

kicsimate_galaktika 2011.08.04. 10:00:54

@A Nagy Villamos: hát pont erről beszélek - mióta férfias neked az új Conan?:) jó, a britek letiltották a trailert, mert túl erőszakos, de ez a Jason Momoa egy vicc... na megnézős azért.

ui: nem is Nolaneztem:D

Martian (törölt) 2011.08.04. 11:38:48

"(Schwarzi nélkül mit sem ér)"

Mindig jót röhögök, ha elképzelem, hogy a barbárok barlangban tartják a szteroidos tégelyeket... :)

Dike 2011.08.04. 11:59:53

Jason Momoa nem férfiaaaaas? Láttátok a Game of Thrones-ban?

R. Daneel Olivaw 2011.08.04. 12:07:57

Nos, a szőrszálhasogatás jegyében: a "tíz sci-fi film még az idén"-ből ötöt jövőre mutatnak csak be... csúsztatásnak egy cseppet erős a cím, de cikk nem rossz ... ;)

Quicksilver 2011.08.04. 12:11:02

- Momoa ha jó volt Dothraki khal-nak (és igen, jó volt) akkor jó Conan-nak is. Swarcirajongók is levehetik a szemellenzőt egyszer.
- Az Alien & cowboy-okról sok jót nem mondanak a külföldi premier után, pedig az ötlet jónak tűnt.
-Logan's Run Winding Reifn-nel? WOW. Na erre kíváncsi leszek. Nagyon.

paráznabillegető 2011.08.04. 12:16:27

hát, nem igazán vontam fel a szemöldököm a meglepetéstől.
a felhozatal alig átlagos...

paráznabillegető 2011.08.04. 12:17:38

ráadásul az iron sky nem 2011-es...

Pong 2011.08.04. 12:28:43

Uristen nem is ugrott be, hogy John Carter, de most már kiujult az inkontinenciám!

kicsimate_galaktika 2011.08.04. 12:48:44

@R. Daneel Olivaw: @paráznabillegető: hát ez igaz, mentségemre legyen mondva a cikkben nem szerepel az, hogy ebben az évben jön ki mind, az indexes címválasztás ebből a szempontból szerencsétlen egy kicsit...

XXL (törölt) 2011.08.04. 12:56:19

Csak én vagyok az egyetlen akit kiráz a hideg a majmos marhaság teljesen elbaszott CGI majmaitól? Komolyan mondom, ennél még a klasszikus gumi-maszkok is nagyságrendekkel jobbak voltak. 2011-ben kiadnak egy ilyen hulladékot?!

Akvyr 2011.08.04. 13:29:57

@XXL: Igen, szerintem is valami kurva borzasztó, ráadásul a film felében a majmok érzelmet tükröző arcát fogják mutogatni. Rémgagyi CGI fej.

Ugyan kíváncsi vagyok a régi nagy filmek folytatásaira/remakeire (majmos, Alien, Logan, stb.) de azért megrettenek attól, hogy ma már semmi újat nem bírnak kitalálni, ezért 5 év múlva már csak újrafeldolgozásokat fogunk nézni.

doktor.dikhed 2011.08.04. 13:33:43

"Most például egy viktoriánus-polgárháborús fantasy-t vállal be."

Sok köze nem lesz a John Carter filmeknek a könyvhöz. Szánalmas a trailer. Egy régi álmot vágtak tönkre.

Rise of the Planet of the Apes: Sokáig nem hittem el, hogy ezt komolyan gondolják. A trailert végig lehet röhögni :D

"Amit nem várunk: Conan, a barbár" - Nekem is rossz ötletnek tűnt, de egyre biztatóbbak a bemutatók, csak túl sok a cgi.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.08.04. 13:33:57

"Az eredeti Michael Anderson film nem nyűgözött le, de az alapanyag nagyon ígéretesnek tűnt" Mi???És Te sci-fi rajongónak mondod magad???URAMÉG!!!!

@Monsanto: Sajnos ez a helyzet. Pedig a legtöbb úgy jó, ahogy van. Nem lesz jobb attól a film, vagy nem lesz több mondanivalója attól, hogy teletömik CGI és egyéb effektekkel...

Akvyr 2011.08.04. 13:37:44

Még valami, bár lehet ezért a kérdésért itt éppen lincselés jár, de régen rebesgettek valamiféle Avatar folytatást. A film több mint másfél éve volt, és ha most egy évre előre sincs semmi infó, akkor gondolom nem lesz több kék ufós Pandorás mozi, mi?

kicsimate_galaktika 2011.08.04. 13:38:59

@Monsanto: elvileg 2014, de nem nagyon lehet egyebet tudni.

kicsimate_galaktika 2011.08.04. 13:44:42

@Feanor: szemfüles:) most írok éppen egy ajánlót, mert ezt biz kihagytam.

nemecsek ernő áruló 2011.08.04. 14:27:54

Mivel a pokember rebootnak tunik, en varom, hatha jobb lesz, mint a Tobey Maguire fele.
A Conanhoz volt egy sneak peak nem regen, nem kell hozza Schwarzi, jo lesz az. A titanok harcabol viszont csak egy valtozatot ismerek, de abban Laurence Olivier volt Zeus, 1981-es. Azt az izet tavaly... ehh... inkabb ne is beszeljunk rola.

nemecsek ernő áruló 2011.08.04. 14:32:38

@Monsanto: Ne vegyél rá mérget. Csak a renderelés legalább 3 évig fog tartani, szóval várhatsz még rá picit. :)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.08.04. 14:33:17

ezek közül nagyjából mindet szívesen megnézném (és igen valószínű meg is fogom)

Murderface 2011.08.04. 15:10:04

Iron Sky jöhet, jó móka lesz :D
A Logan's Run-tól, meg a World War Z-től igencsak tartok, mert nagyon alapmű mindkettő könyvben, az ilyenből vagy baszott jó film lesz (5%), vagy totál elcseszik (95%), de azért az 5% esélyért meg kell nézni :P
A többi nem igazán hat meg.

Juraviel.Ihuan.Bedvin 2011.08.04. 15:51:02

@Feanor: Pont linkelni akartam én is :D Engem ez érdekel legjobban az összes közül, meg a 'Logan futása'.

Az In time-hoz Pöcök-pCk feliratos előzetese:

pckfeliratmuhely.blog.hu/2011/08/02/lopott_ido_in_time_magyar_feliratos_elozetes_hd_ben

Kíváncsi leszek, hogy a Másik Föld-nél figyelembe veszik-e, hogy milyen hatásokkal a másik bolygó a mi bolygónkra.

2011.08.04. 17:05:34

én nagyon szeretem az eredeti Logan's Runt is, ezért inkább félek az újtól. amúgy egész jó felhozatal ez a lista!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.08.04. 18:59:00

@Martian: Én azokon nevetek jót, akik semennyire nem értenek a testépítéshez, de megmondják, hogy mi mitől olyan, amilyen. :|

Csoszy99 2011.08.04. 19:39:26

érdekes lista....
Bár ha blog írójának figyelmébe ajánlanám hogy a 10 fimből 9 nagy költségvetésű produkció míg az Iron Sky egy közösségi film (összekukáztak 7 millió euro-t) ha már bekerült a listába akkor említsük meg, hogy miért is érdekes és ne tudd le annyival hogy a finnek nem fértek a bőrükbe!

stukov1 2011.08.04. 20:02:09

A John Cartert várom a legjobban, könyben vagy 5x elolvastam.

Az Iron Sky... hátha, hátha most a németek nyernek!

penelope garcia 2011.08.04. 20:03:15

Viccelsz?
Vagy irigykedsz?
Momoa nem csupán férfi, de egy alfa-male, egy hímisten! Férfiasabb még Bruce Willisnél is, pedig az azért nagy szó. :)
Reggeltől estig nyalogatnám a csákót tetőtől talpig. Huhh, már csurog is a nyálam, ha csak rá gondolok...
Még hogy nem férfias! Höhhh.

penelope garcia 2011.08.04. 20:04:44

Ó, ráadásul JM tud KÉT dolgot is, amit Swarzi nem tud: játszani és mozogni.
(Egyébként IMÁDOM Swarzit is, mert neki még az is jól áll, hogy tök tehetségtelen.)

Dzsuvásvili 2011.08.04. 20:13:16

"Schwarzi nélkül mit sem ér"

Ha ilyen korlátolt vagy, akkor javasolom számodra a Logan futásából is a Michael Yorkos féle változatot.
Idióta.

bekukkancs 2011.08.04. 21:37:50

Hát ez meglehetősen gyenge kihozatal.
Egyik nagyobb rakásnak ígérkezik mint a másik.
A majmok bolygója meg eleve egy ütődött film
úgyhogy piszkosul nem hiányzik belőle már semmilyen agyament folytatás.

algi 2011.08.04. 21:56:24

@Murderface: A World War Z-hez az írta a forgatókönyvet (vagy nemtom melyik változatát), aki a Changelinget is írta. Mivel a két film alapanyaga hasonló, ezért szerintem jó lehet a WWZ is.

@Gibbons: Nicolas Winding Refn rendezi (pl. Bronson, Drive), úgyhogy én bizakodom.

Nathaniel Arthur Parrott 2011.08.05. 08:33:10

Csak az Iron Sky mozgatta meg a fantáziámat, hozzájuk is vágtam vagy 10 000 forintot az idők során, tudom nem sok, de jó érzéssel tölt el.

Logan's Run, a Valhalla Risingot nagyon bírtam.

Conan Schwarzi nélkül. Igen súlyos vádak, ámbár Momoa a Game of Thrones jó volt.
süti beállítások módosítása