Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A lóf*szt, nehogy már, te vagy a Blade Runner 2?!

2011.08.19. 12:22 :: Zanphagras

Van ez a Ridley Scott nevű ember, aki úgy döntött, visszanyúl a sci-fi-horror legzseniálisabb alkotásainak egyikéhez, és új Alien-filmmel rukkol elő. Ezt már tudtuk. De ugyanez a Ridley Scott azt is elhatározta, hogy amint azzal kész van, egy másik kultikus sf-mű világában is forgat egy új filmet...

A lóf*szt, nehogy már, ez lesz a Blade Runner 2?! Igen! Az év elején a Warner egyik alcsapata megvásárolta a jogokat a franchise-hoz, és bejelentették, hogy bizony, forgatni akarnak egy új filmet a világban. Eddig még rendben van, rengeteg stúdió vesz meg rengeteg jogot és jelenti be, hogy filmet készít, aztán csodák csodája, mégse lesz belőle soha semmi.

De most Ridley Scottot leszerződtették mint producert és rendezőt - ami mindjárt más síkra helyezi a történetet. Ridley Scottot nem szerződteted le csak úgy.

Még arról nem szól a fáma (sem a Deadline cikke), hogy miféle lesz a történet és ki írja, de érdekes gondolat azon spekulálni, hogy vajon ugyanaz történik-e vele, mint ami Scott Prometheusával történt, ami egy kimondott Alien-elősztorinak indult és aztán önálló történetté fejlődött a készülés közben. Lehet, hogy itt is valami hasonlóra számíthatunk - ami nem különösebben demoralizáló gondolatsor!

Hogy Harrison Ford megjelenik-e a vásznon, természetesen ez titok - de azért biztosak vagyunk benne, hogy ezt az ütőkártyát, akár csak egy cameo erejéig is nem kihasználni nem egyszerűen halálos bűn, hanem halálos hülyeség lenne.

Persze, ha azt közlik, hogy mondjuk Uwe Boll rendezi majd, halálosan felháborodtunk volna. De a tény, hogy a Szárnyas Fejvadász eredeti mestere tér vissza rendezni, minden megváltoztat, és ettől "erősen várós" minősítést kap ez az új Blade Runner.

De ahhoz ragaszkodunk, hogy jelenjen meg benne a jó öreg Bill Adama (Edward James Olmos), és ismételje meg ominózus mondatát. Természetesen, újra magyarul.

blastr.com

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr253164754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2011.08.19. 14:36:57

A film nem követi a könyvet.

Zanphagras 2011.08.19. 14:41:07

@solymosgyu: Stimmt, mert Philip K. Dick könyvéből készült a film (Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?) :
www.booker.hu/konyv/almodnak-e_az_androidok_elektronikus_baranyokkal_philip_k_dick/

The Cube 2011.08.21. 13:07:28

@Zanphagras: De azt sem követi túlzottan. Csak az alapszituációt és a világ pár részét vették át belőle.
süti beállítások módosítása