Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Artúr király közbelép

2011.08.26. 13:30 :: Zanphagras

Vajon mit tesz a legendás Artúr király azzal, aki indokolatlanul és nagyon felidegesíti? Alaposan szétközépkorizálja a delikvens hátsóját, nem? Hát, nem. Hanem olyan pert akaszt a nyakába, hogy ihaj.

Van ugyanis egy angol férfi, akinek becsületes, bejegyzett, csontlegális neve The Reverend King Arthur Uther Pendragon (azaz A Tiszteletreméltó Király Arthur Uther Pendragon). Őfelsége ráadásul úgy döntött, hogy szétpereli a brit kormányzatot egészen a királynővel bezárólag.

Az ok egy Stonehenge-melletti temetkezési hely, ahonnan negyven, kb. 5000 éves holttestet exhumáltak. Ezeket a csontokat a Sheffield Universitynek továbbították vizsgálatokra, a derék Artúr király azonban megijedt, hogy azokat nem akarják eredeti nyughelyükre visszatemetni, hanem már titokban helyet is kerítettek nekik valamilyen múzeumban. Ezzel nem ért egyet, messzemenőkig nem. Úgyhogy bírósághoz fordult.

Szerinte ezek az emberek egy királyi vérvonal tagjai voltak, így különösen megérdemlik az anyaföld ölelését. A bíróságon a papírokat "Arthur Rex"-ként aláíró férfi számára rendkívül szent hely Stonehenge, ugyanis - kapaszkodni tessék - ő a Brit Druida Rendek Tanácsának Hadifőnöke és a Hű Artúri Hadsereg Druida Rendjének Névleges Feje és Választott Főnöke címek büszke birtokosa is.

A bíróság bizonyítékok híján ejtette az ügyet, ugyanis nem egyértelműen bizonyítható, hogy a 2015-ig jogosan a Sheffield University laborjában levő csontokat nem akarják visszaadni. Azonban Artúr király megígérte: nem nyugszik, amíg a kihantolt csontok vissza nem jutnak a megszentelt földbe. Mindkét rendjét mozgósítja, hogy ezt elérhesse.

Mi szurkolunk Albion királyának - akár igaza van ez ügyben, akár nincs, nagy élmény jelen időben nyilatkozni Artúr királyról...

The Telegraph

1 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr323181734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása