Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Videójáték retro: sci-fi hősök 8-bitben

2011.09.28. 06:00 :: Rhaenyra

Ó, azok a régi szép napok! A megboldogult gyermekkor, amikor még a 16-bites grafika volt a számítógépes játékélmény netovábbja! Persze már akkor elavult volt a 8-bites dizájn, de akinek mondjuk csak egy Tetrisre futotta, ennyivel (vagy még kevesebbel) is beérte. Hát hol vannak ezek az idők? Mielőtt azonban elmorzsolnánk az emlékeink felett egy-két könnycseppet, azért jusson eszünkbe a XXI. század legnagyobb divattalálmánya: a retro. Ami egyszer jó volt, jó lesz most is. Ez a helyzet a fentebb említett, az elmúlt idők homályából ismét előhozott, és a mai slágertémákhoz igazított videójátékokkal is.

Na, jó. Az igazság az, hogy ez a hír nem teljesen igaz. Mert bár a gondolat, hogy James Cameron Avatarját vagy a Cloverfield űrlénytámadását 8-bites élményként is átélhetjük, rendkívül kecsegtető, sajnos ez egyelőre csak egy ötlet, vagyis pontosabban néhány ötletes art marad. A Penney Design cég ugyanis elkészítette néhány mai sci-fi filmsiker  és sorozat concept artját - szigorúan retro stílusban. Íme, Batman és Joker legendás harca, a Kígyók a fedélzeten csomagokra éhes szörnye, A szökés faltörő akciója, a Lost logikai buktatói, a Wall-E nyújtotta Tetris-élmény, az Eredet Pac-Man-kiadása, valamint egy Halálos iramban lezavart autóverseny! Darabja csak pár bit, és a játék a gondolattal, hogy de jó lenne egy kis aktualizált nosztalgia...

Forrás: pennydesign.com

1 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr243260100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása