Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Légdeszka a jelenből

2011.10.24. 15:30 :: Rhaenyra

Több, mint 20 évvel ezelőtt, 1989-ben, a jövőt enyhén szólva "sci-fisebbnek" képzelték el a filmesek. Az ominózus évben készült Vissza a jövőbe című filmtrilógia második részében a főhős, Marty McFly 2015-be tett utazása során például olyan transzportáló eszközzel találkozik, amiről most, 2011-ben, mi még mindig csak álmokat szövögetünk. Vagy talán mégsem?

A filmben látható légdeszka sok mindenkit megihletett már. Hasonló eszközön közlekedik a Pókember 3. részében az Új Manó is, de a Transformers és a Tini Nindzsa Teknőcök rajzfilmes megfelelőiben is szerepel a kerekek nélkül repülő gördeszka. A valóságban azonban nem találkozhattunk vele - egészen eddig. Mostanra azonban a francia Université Paris Diderot nevű egyetem tudósai elindultak a légdeszka-álom valóra váltásának útján. Ugyan az általuk készített eszköz nem pontos másolata még mechanikáját tekintve sem a Robert Zemeckis filmjében látott deszkának, talán már nem kell sokat várnunk arra, hogy a most még gőzhajtású ketyerén úgy szárnyalhassunk, mint Marty. És ha eljő ez a pillanat, talán arra is születik már megoldás, hogy a mi légdeszkánk ne krepáljon be a víztükör felett...

Légdeszka a filmben:

Légdeszka(-kezdemény) a valóságban:

Forrás: geeksaresexy.net

Szólj hozzá!

Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr663325367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása