Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Setét Torony filmvászonra kerül

2011.10.25. 12:00 :: Rhaenyra

Sőt, mi több, a tévé képernyőjén is látható lesz. Stephen King hét kötetes fantasy eposzát ugyanis megfilmesítik. A minél pontosabb és leginkább regényhű adaptáció érdekében pedig rögtön három filmet és egy két évados sorozatot terveznek a készítők.

Brian Gazer producer legalábbis elég magabiztosan jelentette ki, hogy ez a produkció biztosan elkészül. A rajongók azonban hiába fogadták örömmel a film és sorozat kombinációt, a Universal Pictures lemondott a jogokról. Reméljük azért, hogy más stúdiók viszont kapva kapnak majd az alkalmon, és Ron Howard dirigálásával végre megkezdődhetnek a munkálatok.

A mozgóképes project egyébként startra kész, hiszen Gazerék már a költségvetést próbálják kiokoskodni. A legutóbbi beszámolók szerint az eredeti forgatókönyv-vázlat befejezését átvariálták, hogy a megfilmesítésre fordítandó pénzösszeget csökkentsék. Sikerült is 45 millió dollárral kevesebben gondolkozni - azonban kérdés, hogy a változtatás mennyit fog ártani a filmeknek és a sorozatnak. Gazer úr mindenesetre bizakodó, és úgy gondolja, ez az új befejezés kifejezetten jót fog tenni a filmeposznak. De vajon sikerül-e így is hűnek maradni King Setét Tornyához? Vagy egy tipikus hollywoodi happy endinggel fog zárulni a mese? A kérdés még nyitott, a könyvek rajongói pedig még reménykedhetnek. Félni azért annyiban van okunk, hogy a Gazer-Howard páros gardedámkodása alatt készült el Dan Brown két Robert Langdon-regényének, a Da Vinci-kódnak és az Angyalok és démonoknak is a mozgóképes adaptációja - a könyvek szerelmesei szemében nem éppen osztatlan sikerrel.

Ami viszont holtbiztos: hiába vehetünk most már mérget arra, hogy ezt a projektet nyélbe ütik, addig nem kezdik el a munkálatokat, amíg Ron Howard rendező be nem fejezi a Forma-1 világáról szóló, Rush című filmjét.

Forrás: geektyrant.com

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr563328152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása