Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Elképesztő és vérprofi rövidfilm, nulla pénzből - Rosa

2011.11.15. 06:00 :: kicsimate_galaktika

Már egy ideje fesztiválról fesztiválra vándorol egy rövidfilm, amiről eddig csak pár szerencsés bennfentes szerezhetett tudomást. November 11-én azonban megtörtént az online premier is, így a világ minden tájékán elérhetővé vált ez az egyedülálló rövidfilm, amiről eddig csak suttogtak...

A Rosa a poszt-apokaliptikus jövőben játszódik, amikor a természetes állat-és növényvilág már eltűnt. Ebben a világban ébred fel a cyborg Rosa, aki a Kernel project gyártmánya és aki az emberiség utolsó reménye, hogy az ökoszisztémát megmentse. Rosa nemsokára rájön, hogy nem csak ő egyedül ébredt fel ebben a szép új világban, és keményen meg kell küzdenie a túlélésért.

A rövidfilmet egy fiatal spanyol képregényművész, Jesús Orellana készítette - méghozzá anyagi forrás nélkül, csekély egy év leforgása alatt. A premierre a sor a Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon került sor, a későbbiekben pedig bejárta a világot: Screamfest, Toronto After Dark, Anima Mundi és a Los Angeles-i Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál nézői nagy örömére. Köszönhetően a fesztiválsikereknek, több hollywoodi producer is felfigyelt az alkotásra, amiből már tervezik az élőszereplős nagyjátékfilm verziót is.

A minden részletre kiterjedő profizmus: karakterposzterek

Végezetül pedig a 10 perces rövidfilm:

Eredeti honlap

Facebook rajongói oldal

6 komment

Címkék: film videó

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr183378250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.11.15. 10:02:34

tiszteletre méltó a lelkesedés, és az, h mindenféle anyagi támogatás nélkül hozta össze a dolgot a mester úr, de ha nem olvashattam volna el itt a leírást, bizony fogalmam nem lett volna, h mit látok. bár így sem vagyok benne biztos h értettem.
***SPOILER***
ez a bizonyos Rosa "emberiség utolsó reménye, hogy az ökoszisztémát megmentse". oké. hogyan? hogy akarta megmenteni? a vérével? egyedül szerintem kevés lenne, h az egész bolygó ökoszisztémáját megmentse. de ha végtelen mennyiségben is termelődne életadó testnedve, akkor is csak rózsákat teremt... azzal még nem vagyunk kint a vízből. no és kinek a részére akarta megmenteni a Földet? ahogy láttam minden ember kipusztult a kiborgok meg vígan eléldegéltek itt rózsák nélkül is. plusz ha ő egy emberi cég gyártmány, vajon miért gyártott ugyanaz a cég olyan kiborgokat is, amik a saját gyártású "utolsó reménység" elpusztítására szolgálnak? bevallom férfiasan nem értem.... de tuti velem van a baj

SickRat 2011.11.15. 11:43:57

@mrbloodbunny: ***SPOILER***
Valóban nem érted. :) de nincs ezzel gond.
Én is inkább leírom, hogy én hogyan fogtam fel.
a film elején feltámasztanak egy ROSA modellt. és az hogy ő menti meg a világot, ez átvitt értelem, ugyanis teremteni, virágokat és pillangókat csak is a halálával tud elérni, és a vérével.
a piros szemű kiborgok feladata pedig feltámasztani a ROSA modelleket, és megölni azokat, hogy cserébe Rózsák és egyéb életformák jelenjenek meg.
Ott amikor betér ROSA a templomba, láthatod, hogy rengeteg másik ROSA modell van amelyik meg halt (megölték) és helyettük növények és pillangók teremtek
Szóval nem ő egyedül van.
És amíg végig azt hiszi az ember, hogy meg kell menekülnie ennek a ROSA nevű lánynak, hogy hadd mentse meg a világot, pont az ellenkezője az érvényes: meg kell halnia, hogy élet legyen.

Én így értelmeztem, nekem nagyon tetszett.

hakaba 2011.11.15. 13:24:42

annyira engem sem győzött meg. biztos sokat dolgoztak vele, respekt, de nekem nem tetszenek a figurák sem.

kicsimate_galaktika 2011.11.15. 13:53:43

@mrbloodbunny: @SickRat: igen, én is SickRat-hez hasonlóan látom a helyzetet. Annyival még megspékelném, hogy az ökoszisztéma újrakreálása az emberi faj újbóli megjelenésével járhat, potom évmilliók alatt:) de ez már lehet hogy túlmagyarázás.

SickRat 2011.11.15. 18:27:11

hogy túlmagyarázás-e azt mindenki döntse el maga.
Nekem ahhoz képest, hogy szinte semmiből készítették nagyon tetszett. :)

karnak 2011.11.18. 04:11:26

Valami olyasmire gondoltam h csinalhatna neha valaki sok penzbol jo filmet, es akkor nem lenne ez az ahhoz kepest dolog allandoan.
Ugy tunik masnak nemigen jut eszebe ilyen otlet az utobbi evekben. Lehet csak en nem ertek hozza, az egesz butasag volt, nincsen mar erre igeny.
süti beállítások módosítása