Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Óriási ZS-film invázió + poszterek!

2011.11.16. 14:00 :: kicsimate_galaktika

Miközben mi itt csak a magaskultúráról elmélkedünk, és blockbusterekről meg a nagy figyelem övezte forgatásokról értekezünk, bizony belecsúszunk a sznobizmus mocsarába. NEM. Nem feledjük a söpredéket, az alját, az igazi ZS kategória gyöngyszemeit! Ha Uwe Boll munkába áll, az számunkra legalább olyan fontos, mint az új Batman film körüli események. Körbetekintünk, mit is várhatunk mostanában, milyen premierek voltak/lesznek a tengerentúlon.

1. 2-Headed Shark Attack

Mondd valakinek valamit a Megacápa az óriáskrokodil ellen? Christopher Ray rendező már komoly ZS filmográfiát tudhat maga mögött (ide sorolandó az Asylum berkein belül idén készült Almighty Thor is), így felfokozott kíváncsisággal várjuk új remekművét. A szebb napokat talán sose látott Carmen Electra is erős húzónév, de a 2012 januári dvd-premier (még csak nem is TV!) nagyon messzinek tűnik...

2. Attack of the 50ft Cheerleader 3D

Az '58-as klasszikus (Attack of the 50 Foot Woman) babérjaira törő nagyszabású ZS film igazi csemegének ígérkezik: ugyanis a producer nem más, mint Roger Corman. Az ő neve garancia a minőségi szórakozásra, ugyanis a tapasztalt producer/rendező több száz filmet tudhat már a háta mögött (1957 volt talán pályafutása csúcsa, abban az évben kilenc filmet is rendezett, köztük A rákszörnyek támadását). Treat Williams neve láttára elismerően bólogatunk, de mit keres a stáblistán Sean Young?

3. Nazis at the Center of the Earth

Ezen a demo-plakáton kívül nem sokat tudunk mondani a nagy csendben készülő nácis filmről, de figyelmünket már ennyi is felkelti. Az Iron Sky-t várva nem maradhat szó nélkül a jövő év egyik legnagyobb durranása: most nem a Holdról, nem a norvég erdőkből (Dead Snow - Náci zombik), hanem a Föld középpontjából tör felénk a múlt összes mocska. Azonban nem ez az egyedüli film listánkon, ami Jules Verne nyomdokain próbál dollármilliókat összekaparni...

4. Mysterious Island

... hiszen a Rejtelmes sziget adaptációja is jövőre készül el! Szerencsére a történet friss és moziszűz - így alig bírjuk visszafogni magunkat. A film már elnyerte végleges formáját, az alkotó pihen. Mark Sheppard első rendezésében színészi múltjából meríthetett ihletett, de abból bőven: Boa, Megalodon - A gyilkos cápa, Alligator X című filmekben nyújtott alakításai emelik őt a ZS filmek panoptikumába.

5. Super Cyclone

Homlokunkra gyöngyöző verejték ült ki, tenyerünk izzad, látásunk homályosodik. Várjuk a napot, a percet, amikor telhetetlen étvágyunkat az Asylum új filmjével elégíthetjük ki. De még semmi konkrétum, csupán azt sejthetjük, hogy Amerika keleti partját porrá zúzza a 300 mérföld/órás forgószél...

6. Hell Beast - The Ascension

Még idén kijöhet ez a vérbeli ZS kategória-jelölt alkotás, amit Corbin Bernsen nevével próbálnak eladni. A történet szerint a Sötét Úr kidolgozta végső tervét, amellyel meghódítja bolygónkat, de ekkor megjelenik egy merész újságíró, akiben komoly szándék él otthona megvédésére... kiváló alapanyag, remélhetőleg erős CGI támogatást kap mellé.

7. Sucker

A már most ifjú Clint Eastwoodnak titulált rendező/színész szerzői filmjének főhőse félig ember, félig pedig egy kreatúra. Michael Manasseri vaskos, másfél millió dolláros büdzséből forgatott filmje egzisztenciális kérdéseket boncolgat, ráadásul finoman megpendíti a kafkai átváltozás témáját is. Már csak párat kell aludnunk: február 21-én premier.

8. Zombie Apocalypse

Alig egy hónapja mutatták be Amerikában (október 29, TV), szóval igazán ropogós Ving Rhames új poszt-apokaliptikus zombifilmje. Mondanom se kell, a sors igazságtalan, sehol se lehet róla jó kritikát olvasni... pedig a direktori székbe sikerült Nick Lyont megszerezni (A lény 4.)

9. Super Eruption

Milliók élete kerül veszélybe, amikor a Yellowstone Nemzeti Park alatti szupervulkán kitör. Maci Laci se látott még ilyet. Akinek Richard Burgi neve nem lenne garancia (nem a Született feleségekről beszélek, hanem a Sentinel - Az őrszem-ről), az megnyugodhat: a filmet ugyanis Matt Codd rendezte (róla eszünkbe kell jusson a 2001-es Szörnyeteg a mélyből, természetesen Antonio Sabato Jr.-ral).

10. És végezetül egy filmplakát, amiből sajnos már elég valószínű, hogy nem lesz film. Micsoda veszteség.

16 komment

Címkék: film toplista zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr843381642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.11.17. 15:21:54

Pedig pont az Abraham Lincolt-t vártam volna legjobban... :)

kicsimate_galaktika 2011.11.17. 15:26:09

@mrbloodbunny: valóban balsors tép minket, de ki tudja, lehet hogy a forgatókönyv ott pihen egy producer fiókjában...:)

Doktor Kotász 2011.11.17. 23:50:33

Én tényleg nem értem, hogy az óriás hangyák támadása 8 és a Gyilkos lepkék 6 hogyan lehet rentábilis? Ezek mögött nem a drog áll? Most nem a forgatókönyvíróra gondolok, hanem a pénzmosásra. Ott ül a drogbáró, ismét keresett 100 millió dollárt, és legyártat tíz ilyen szart óriási bukással, és ha jön az adóhivatal, akkor számlákkal bizonyítja, hogy elfogyott 50 millió DVD, és ebből van a pénz.

Doktor Kotász 2011.11.17. 23:54:00

@kicsimate_galaktika: A blog elején a nő a robot mellett kicsoda?

csillámpóni 2011.11.17. 23:54:24

Épp most néztem meg egy kevésbé ismert ifjú magyar rendező, Jancsó Miklós Zs filmjét. A címe Ede megevé ebédem. Noha a rendezés eléggé elmegy az élőhalottakban mint olyanokban rejlő lehetőségek teljeskörű kiaknázása mellett, Jancsót mégis jó szívvel ajánlanám a Lincoln vs. Zombies levezénylésére. Csak azt kötném ki, hogy Adrian Brody legyen Lincoln, és valahogy férjen be egy Laurence Fishburne monológ.

Te Jó Isten, ez így már mejdnem B kategóriának hangzik!

seahawks 2011.11.18. 05:55:39

kimaradt a felsorolásból a star trek...

Donor 2011.11.18. 07:42:20

@seahawks: Hééé! Ne merd sértegetni Kirk kapitányt! Ő kőkemény B kategória :)

Kelly és a szexi dög 2011.11.18. 07:54:30

Nagy király vagy!

"Treat Williams neve láttára elismerően bólogatunk..."

ZON 2011.11.18. 08:11:49

@csillámpóni: és ha Lincoln helyett Kalkuttai Teréz küzdene a zombik ellen ?
Micsoda plakátja lehetne...

Martian (törölt) 2011.11.18. 08:58:31

@seahawks: bár a 60-as évek sci-fi díszletei ma már viccesnek hatnak (kivéve az Űrodüsszeiát), pont a Star Trek-et kezdetben azért nem akarták leadni, mert "túl intellektuálisnak" tartották az amerikai tévénézők számára.

Így hát nem igazán zsé kategóriásak az olyan epizódok, amelyek végére kiderül, hogy az emberi szuperhős is lehet elfogult, vagy hogy a kezdetben ellenséges idegenekkel valójában együtt lehet működni.

A Nagy Villamos 2011.11.18. 10:32:03

@Doktor Kotász: Hallod, ezt örökké meg fogod kérdezni? Emlékeim szerint már kaptál választ rá kicsimate-tól.
Zavar az a nő? Ha küldesz képet, szerintem bármikor lecserélik a csajt, és mehetsz a robot mellé, vagy tetszőleges hölgy családtag

csillámpóni 2011.11.18. 10:49:23

@ZON: vagy Teréz anya Lincoln ellen. A metróban. Igaz, ehhez nem kell Jancsó, elég Antal Nimród is. De azért Brody és Fishburne abba is oké. Természetesen Fishburne mint Lincoln.

Doktor Kotász 2011.11.21. 01:03:38

@A Nagy Villamos: "Hallod, ezt örökké meg fogod kérdezni? Emlékeim szerint már kaptál választ rá kicsimate-tól.
Zavar az a nő? Ha küldesz képet, szerintem bármikor lecserélik a csajt, és mehetsz a robot mellé, vagy tetszőleges hölgy családtag"

Nem te retardált barom. Azért kérdezem, mert szeretném tudni. Ismerős, de nem tudom honnan a f*szból. Mi a f*szt nem értesz ezen? Anyád p*csájának kombinálsz te majom hülyeségeket? Ha tudod b*zmeg, akkor mond meg, ha nem, akkor meg kussolj inkább vagy ha ugatni akarsz, akkor az anyáddal!

kicsimate_galaktika 2011.11.21. 09:19:31

@Doktor Kotász: az egyik Hipergalaktika borítójáról lehet ismerős a hölgyemény (Franz Steiner képe)

Doktor Kotász 2011.11.22. 00:17:05

Kösz, ez már egy fél válasz. :-)
Bár biztos nem onnan ismerem, mert azt sem tudom, hogy az mi. :-)
Azt hittem valami színésznő, csak nem ismerem fel.
süti beállítások módosítása