Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sci-fi április 2012-ben?

2011.12.07. 14:27 :: Zanphagras

 

Úgy néz ki, lehet, hogy 2012 áprilisa kárpótol minket az idei év kissé gyalázatos sf felhozataláért: nem csak a Trónok Harca második évad jelentkezik akkor Joss Whedon faházas The Cabin in the Woods filmjével karöltve, hanem egy humoros, fantáziadús sci-fi akciófilm is Luc Bessontól, a Lockout.

A történet egy - természetesen - hamis vádak alapján elítélt férfiról szól, aki megkapja a lehetőséget, amire minden börtönlakó vágyik: kap egy esélyt, hogy tisztázza a nevét. Mindehhez csak annyit kell tennie, hogy segít kimenteni az Elnök lányát egy kis slamasztikából. A slamasztika pedig jelesül egy város méretű űrbázis-fegyház, amit éppen egy börtönlázadás keretein belül a rabok irányítanak...

Főhősünket Guy Pearce alakítja, ami garancia a keménységre, ugyanis a Mementó sztárjának van egy stílusa, amivel bármikor képes azt üzenni, hogy ő most tejszínes zöldségágyon tolja szét az egész világot, ha úgy akarja.

Eddig semmi lényeges információt nem adagoltak a sci-fi rajongók éhes tömegeinek, de most kiadtak egy trailert, amiből képet kaphatunk a humor és akció fémjelezte produkcióról. Mi remélünk, mert a cápa megy elöl, a reményhal meg utoljára.

Alapból is szeretjük a világűrben történő börtönlázadásos filmeket és egyebeket (vö. Mass Effect 2); ezekből kedvencünk az egyik műfajteremtő írás, Robert Heinlein A Hold Börtönében című írása, amely, nem meglepő módon, szintén az akció és a humor jegyében íródott.

blastr.com nyomán

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr783445644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acélpatkány · http://acelpatkany.blogspot.com/ 2011.12.09. 10:53:17

A sztori a Menekülés Los Angelesből.
A Trónok harca (meg valszeg a Whedon film is) nem sci-fi.
De amúgy érdekes filmek ígérkezik. Azt pedig nem árt idebiggyeszteni, hogy Besson csak írta a sztorit, de nem ő rendezi.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.12.09. 20:49:42

Azért az Another Earth jó film lett! ( universal.blog.hu/2011/12/04/egy_tema_ket_tortenet) Viszont az Apollo 18 hatalmas csalódás...Nem beszélve a szenny Skyline-ról...
süti beállítások módosítása