Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

The Hobbit - kijött az első trailer! vagy nem is az első?...

2011.12.22. 09:56 :: Zanphagras

Peter Jackson, A Gyűrűk Urát is filmre vivő rendező már javában dolgozik a Tolkien fő művének előtörténetét elmesélő regény adaptációján. Ez pedig, ahogy nyilván minden becsületes Tolkien- vagy fantasy-rajongó tudja, a The Hobbit (magyarul eredetileg A babó, most már nálunk is A hobbit) lesz, amit őrülten komplex 3D technológiák bevetésével forgatnak. Vége a nagy várakozásnak: kijött az első trailer! Legalábbis, Jackson The Hobbitjához az első trailer... ugyanis van egy másik film is.

De ne rohanjunk ennyire, nézzük meg a sokat ígérő, hangulatos, minden ízében korrekt és izgalmas kis beharangozó videót:

Eddig minden érthető és rendben is van - DE! itt jön egy kis csavar a történetbe. Ugyanis Tolkien gyerekmesének titulált előtörténetéből már készült film. Nem rajzfilm, konkrét film.

Ezt oroszok készítették (igen, oroszok) 1984-ben és a Szovjet TV-n adták le. Nos, ugyan volt egy 1993-as finn tv-sorozat is ebből a regényből, valamint számtalan színielőadás és rádiójáték, vagy akár rajzfilm, de kétségkívül ez a szovjet remek mind közül a legfurább. Seperc alatt megtekinthető: nagyjából egy óra hosszú, gyerekbarát, csak az a bökkenő, hogy ékes, ropogós orosz nyelven beszélnek benne. Bár szerintünk ez még orosztudás nélkül sem ront az értékén - egyszerűen фэнoмэналищ!!! Hát, nézzünk is bele! (Kicsit bonyolultan sikerült a beágyazás, de működik.)

(ha a fentebbi ablakban eltűnne a videó, ezen a linken megtalálható: http://video.mail.ru/list/valengou/_myvideo/1.html)

Szólj hozzá!

Címkék: film irodalom zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr903481194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása