Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A NASA mégis engedélyezi az űrállomáson forgatott sci-fit!

2012.01.23. 14:00 :: Zanphagras

Jó hír: az eddig leforgatott egyik legkülönlegesebb filmalkotás, az Apogee of Fear mégis zöld utat kap az amerikai űrügynökségtől. Mint a napokban szó volt róla, Richard Garriott amerikai űrturista a Nemzetközi Űrállomáson tett látogatása folyamán leforgatott egy dokumentumfilmet az asztronauták életéről (ez meg is jelent) és felvett egy sci-fi témájú rövidfilmet is... amit a NASA betiltott. Eddig.

Úgy néz ki, valamelyik fejes megnézte végre és rábólintott az első világűrben forgatott sf alkotásra. A nyolc perces sf film forgatókönyvét Tracy Hickman írta (bizony, a Dragonlance-os, Starcraftos Tracy Hickman), a szereplők pedig az Űrállomás legénysége voltak: Mike Fincke, Greg Chamitoff, és Jurij Loncsakov.

A NASA eddig nem engedélyezte a sci-fi alkotás bemutatását, mert az NASA tulajdonú helyen és eszközökkel, az ügynökség alkalmazásában álló emberek közreműködésével készült, emellett "nem feltétlenül azt az üzenetet közvetíti, amit az ügynökség magáról átadni szeretne". Mindezt úgy döntötték el annak idején, hogy valószínűleg nem látták, mert most, hirtelen, egyik napról a másikra közölték, hogy bár Garriott filmje nem képezte részét a NASA-val kötött szerződésének, mindenki, aki részt vett a forgatásban, a legjobb szándékkal tette azt, és nagyra értékelik Garriott igyekezetét az űrfelfedezés népszerűsítésére, aminek ez a film is remek eszköze lehet.

A hirtelen hangnemváltás nyilván annak köszönhető, hogy valaki szépen rábólintott végre a filmre, így mi sem maradunk ki belőle. Még ha bődületesen rossz vagy bárgyú is lesz, hatalmas történelmi jelentősége van: az első olyan terméke az Apogee of Fear az emberi képzeletnek, amit a világűrben forgattak le.

A története az eddigi infók alapján stílszerű: egy űrállomáson az asztronauták rádöbbennek, hogy nincsenek egyedül... láttunk már ilyet jól és rosszul is megcsinálva - de még soha nem a világűrben leforgatva.

blastr nyomán

Szólj hozzá!

Címkék: film tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr783740496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása