Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A nap képei: a Napvihar csodaszép gyümölcsei

2012.01.27. 06:00 :: Zanphagras

Amikor azt a szót halljuk: napvihar, hatalmas, többtízezer (többszázezer...) kilométernyi plazmaesőre, robbanásokra gondolunk, és mágnesesen agyontöltött részecskék óceánjaira. És ez rendjén is van, tekintve, hogy a szó mögött ez a jelentés rejlik. Azonban van a napviharnak egy hatása is: a Föld felé tartó, erősen mágneses részecskék ugyanis a Föld saját töltött részecskéivel és mágneses mezejével találkoznak, az eredmény pedig a lélegzetelállító sarki fény, bolygónk egyik legszebb természeti jelensége. Nos, volt a napokban egy igen vehemens napkitörés... és bizony, a gyönyörű északi fény is eljött.

A képek adataiért és nagyobb felbontásban való letöltéséhez IDE KATTINTS.

Ha van valakinek sarki fénnyel vagy egyéb szép égi jelenséggel kapcsolatos saját fotója, amit szívesen közreadna, elküldheti az info @ galaktika.hu címre, rövid leírással, hogy mit látunk, és hol sikerült lefotózni. Sok szeretettel várjuk az esetleges képeket, szívesen kiposztoljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr793855193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása