Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

George Lucas fájdalmas és kellemetlen emlékei

2012.01.30. 06:00 :: Petrus Becius

Aki azt hinné, hogy idővel a múlt emlékei megszépülnek, az nem is tévedhetne ennél nagyobbat. George Lucas az élő példa erre, aki legutóbbi interjújában felidézte az első Star Wars-film (igen, mielőtt egy random troll belémkötne, a Star Wars IV: A New Hope-ra gondolok) készítéséhez kapcsolódó emlékeit, amelyek nem is voltak annyira hősiesek és szépek...

Az Entertainment Weeklynek adott interjúban, amely a Baljós Árnyak 3D verzióját hivatott reklámozni, Lucas beszél azokról a régi szép napokról, amikor az első film készült. Az interjúból persze kiderül, hogy azok a régi napok nem is voltak olyan szépek...

"Egyáltalán nem hittem abban, hogy a film sikeres lesz", állítja Lucas. "igazából senki sem hitt ebben." "Nagyon nehéz idők voltak. Fájdalmas volt. És kellemetlen. Sosem volt elég pénzünk vagy elég időnk, és mindig kompromisszumokra kényszerültünk..."

A teljes interjú itt tekinthető meg, a Baljós Árnyak 3D pedig ez év februárjától kerül a mozikba.

via Blastr

4 komment

Címkék: film star wars

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr343976474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.01.30. 12:39:18

bezzeg a baljós árnyakra volt egycsilliárd dollárjuk, kényelmes körülmények a stúdióban a green screen előtt, semmi fájdalom... most tényleg meg kell kérdezzem, hogy melyik is lett kultfilm, és melyik hulladék a kettő közül? a sikert nem adják olcsón, és bár a kasszáknál a baljóslatú árnyak siker volt, de valamiért csak a robotchicken feldolgozásait tudom értékelni a filmmel kapcsolatban.

Skeez 2012.01.31. 08:40:44

Nem hitte, hogy sikeres lesz? Na ne.. Inkább, hogy ANNYIRA sikeres. A többit megértem, hiszen ha akkoriban lett volna cgi, a látvány biztos tökéletesebb és több lett volna. Bár személy szerint jobban tetszenek a stop-motion-ös megoldások. Bloodbunny kommentjére reagálva: a következő két részhez már biztos elég pénze volt az öregnek, mégis jól sikerültek.

Zanphagras 2012.01.31. 23:00:43

@Skeez: Én el tudom képzelni, hogy nem hitt a dolog sikerességében (attól függetlenül, hogy nyilván marketing okokból nyilatkozik most ilyeneket). Ezt arra alapozva mondom, hogy igazából ha megnézed a munkákat, amiken dolgozott akkoriban, köszönőviszonyban sem voltak a Star Wars műfajával (akármi is legyen az): rövid dokumentumfilmek, komédiák forgatókönyve... és aztán egyszerre itt van ez a New Hope, ami ízig-vérig zs-sci-fi-nek hathatott, amíg nem látták. Könnyen el tudom képzelni, hogy Lucas nem is szánta sikeresnek a dolgot, csak kellett a tallér, és itt fizettek azért...
Aztán, egy kissé jól sikerült a dolog, és megérdemelten kult lett a zs-filmből.

Skeez 2012.02.01. 08:58:23

@Zanphagras: Ha nem szánta sikeresnek, miért mentek ki pl Tunéziába forgatni?
Azért szerintem annál rafkóbb volt az öreg, hogy a saját regényét, jóleszazúgyis hozzáállással gyártsa le. Én ugyan nem vagyok egy SW vérfan, de ha lehetett megnéztem néhány dokumentumfilmet, és abból nem a hitetlenség érzete jött át. Arról nem is beszélve, hogy ez ellenkezne Amerika első számú aranybölcsességével: ha elég erősen hiszel valamiben, akkor az sikerül:)
Meg akkor már javában tartott az Űrszekerek-láz és anblokk a sci-fié. Tehát meg volt a piaca a dolognak.
Ha most Peter Jackson tenne hasonló kijelentést a Gyűrűk Urával kapcsolatban, azt jobban megérteném.
A Baljós Árnyakból csak a podrace-t nézném meg szívesen 3d-ben, de csak ezért nyilván nem ülök be a filmre.
Viszont ha valaha megcsinálják a 4ik részt, akkor azt nyilván nem hagyom ki.
süti beállítások módosítása