Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lucas szerethetőbbé tehette volna Jar Jart?

2012.02.14. 12:00 :: Petrus Becius

Igen. Nos. Valljuk be, kevés antipatikusabb filmkaraktere volt a világtörténelemnek, mint Jar Jar Binks a Baljós Árnyakból. De most komolyan, volt bárki is, aki szerint Jar Jar nem volt egy rémesen idegesítő és idegszálainkat egyenként hasogató szerencsétlen figura, akit szórakoztatónak és viccesnek kívántak megalkotni, de nem volt az? Nem lehetett volna valamit tenni, hogy ne fortyogó gyűlölettel emlékezzen meg róla az utókor? A Jar Jart megformáló színész, Ahmed Best szerint volt egy kivágott jelenet, amely szimpatikusabbá tehette volna a csetlő-botló gungant a rajongók számára.

 

 

Ahmed Best az Entertainment Weekly-nek adott interjújában röviden beszámolt egy érdekes és Lucas által A sithek bosszújából kihagyott jelenetről, amelyben Palpatine egy hosszú folyosón sétálva Jar Jarral, megköszöni neki, hogy hatalomra juttatta. Best ezt a jelenetet úgy értékelte, hogy tulajdonképpen ezzel válik kerekké a karakter története, ezzel lesz teljes az a karakterfejlődés, amelynek eredményeképpen Jar Jar Binks a comedy relief szerepéből kilépve egy félrevezetett politikussá válik. Ahmed Best kifejezte némi csalódását, hogy ez a jelenet már nem került bele a filmbe, ugyanakkor megérti Lucast, hiszen a jelenet nem igazán illett bele a történetbe.

Személy szerint nem értem, hogy egy félrevezetett és felelőtlen politikus karaktere mennyire tette volna szimpatikussá a film nézői számára Jar Jar Binks-t. Nem értem, de azt hiszem, nem is érdemes erről találgatásokat megfogalmazni, hiszen Lucas döntött, és Jar Jar megmarad a rettenetesen idegesítő és utált filmkarakterek panoptikumának VIP-páholyában.

via Blastr

5 komment

Címkék: film star wars

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr184103987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2012.02.14. 12:05:16

Szerintem ettől csak még hülyébb lett volna a karakter.
Egyébként comedy relief = comic relief.

steery 2012.02.14. 13:20:11

Érdekes, mennyire utálják egy csomóan szegény Dzsardzsart, pedig nem gonosz, csak egy kutyaszerű, szerencsétlen, de jószívű fickó, aki folyton hasraesik önmagában és nem igazán találja helyét a világban. Én sosem éreztem ellenszenvet iránta, inkább mulattam rajta. Kicsit olyan, mint Svejk. Vagy az ember, aki túl keveset tudott (és azt is rosszul). Persze való igaz, hogy szokatlanul fest a figurája egy iszonyú csatákkal, öldökléssel és eszelős gonoszságokkal megtűzdelt háborús eposzban, ahová tényleg nem való az ilyen töketlenkedés, de ha Lucasnak ez volt az álma, ám legyen. Gondolom, amikor majd 50-100 év múlva valaki leforgatja a star wars sorozat remake-jét, ki fogják hagyni a sztoriból vagy megváltoztatják a karakterét.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2012.02.14. 17:39:53

Ezzel együtt a baljós árnyak legidegesítőbb karaktere akkor is Anakin volt.

Skeez 2012.02.15. 12:53:17

Az egész film idegesítő.

ügyfélszolgálatos 2012.02.16. 13:54:45

Az a baj, hogy kibaszott jó drámát csinálhatott volna ebből a filmből a mára már felnőtt rajongóinak. Ehelyett szerzett egy béna szinészt anakinnak, ment a bájolgás a hülye kisgyerekkel, Jar-jar meg a teljesen felesleges volt. Arról már nem is beszélve, hogy Artu és C3PO is bele kellett hogy kerüljön. :S Obi Wan meg jól elfelejti őket a 4-ik (a klasszikus 1ső) filmre??? Gáz az egész. Pedig milyen jó lehetett volna a klón katonákkal és Anakin átállásával a film.
süti beállítások módosítása