Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kiváló flash-poszterek az Éhezők Viadalából

2012.02.15. 14:27 :: Zanphagras

Jön bizony a Jennifer Lawrence főszereplésével futó Éhezők Viadala film, március végén kerül a mozikba. A készítők most három zseniális flash plakátot adtak közre, hogy enyhítsenek (azaz éppenséggel pont hogy fokozzanak) a várakozáson.

 

Maga a koncepció egyszerű de nagyszerű, és bár tökéletesen adja magát, mégis úgy érezzük, hogy érdemes neki tisztelettel adózni: ahogy már írtuk, a regényben-filmben egy valóságshowban gyilkolják egymást a gyerekek-fiatalok, és a történetben sokszor van szó a TV-ről magáról is: hogy mennyit számít, hogy a stylistok-stílustanácsadók hogyan öltöztetik a versenyzőket, milyen sminkjük van...

Ezek a plakátok akár a filmben is feltűnhetnének, mint reklámok, egyúttal reklámozzák magát a filmet is, így kétszeresen is reklámok.

Íme, az első. Seneca Crane játékmester látható rajta, aki csak a legjobb borotvát hajlandó használni, 17 (?!) pengefejjel.

A következő plakáton Caesar látható, a show műsorvezetője, aki még akkor is vigyorog, mikor "A lét a tét"...

Végezetül pedig íme Cinna, a főhős, Katniss stílustanácsadója, aki igazán tudja, milyen szemhéjfestéket kell használni.

Ha a film is hasonló mértékben ironikus és fantáziadús lesz, és kellő hűséggel követi a könyvet, akkor bizony kiváló kis disztópikus sf-akciófilmet kapunk március végén!

geektyrant nyomán

5 komment · 1 trackback

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr714113398

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fecsegőposzáta 2012.02.15. 16:13:05

Karácsonyra jópár könyvet kaptam, ezek jelentős része – nem meglepő módon – science fiction, ámde érdekes módon mégsem ezek egyikét olvastam mostanában, hanem egy másik, egész meglepő irányból érkezett sci-fit. Ugyanis Anna (a kisebbik lán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skeez 2012.02.15. 18:21:51

Esetleg csinálhatna valaki egy összehasonlítós, 10-es listát, az ilyen menekülős, egymást hentelős filmekről.
Örömmel venné talán más is rajtam kívül.
Asszem pont Zanphagras csinált ilyesmiket.
Üdv!.

steery 2012.02.16. 12:50:43

Vajon miért van az, hogy az emberi gonoszságoknak mindig sokkal jobb a reklámjuk, mint a jóságnak? És vajon miért van az, hogy utána mindenki csodálkozik azon, ha a gyerekek ebből tanulva egymást püfölik, meg elverik a tanárt és leköpik a szüleiket, meg az őseik sírját hálából? Talán nem kéne a falra festeni azt, amit nem akarunk népszerűsíteni...

Zanphagras 2012.02.16. 13:33:42

@Skeez:
Szervusz,
a toplisták és filmek avatott szakértője kicsimate volt, de való igaz, én is okoztam párat. Most alaposan elültetted a bogarat a fülembe, lehet, hogy neki is ugrok egy ilyennek :)

@steery:
Azért ezzel a könyvvel-filmmel nem teljesen így van - sokkal inkább arról szól az egész, hogy a gyerekek mennyire nem akarják ezt az egészet, de a felnőtt világ szorítja bele őket a viadalba.
Másrészt - de ez csak magánvélemény - a gyerekek sokszor jobban a helyén kezelik az erőszakot, mint a felnőttek, akik vagy élvezik, vagy hidegen hagyja őket...

steery 2012.02.16. 19:16:28

Ilyet is, olyat is láttam már. Azért én elég furcsának tartom, hogy sok országban a szex filmes ábrázolása ellen mennyire harcolnak sokan, míg az erőszakot jobban eltűrik. Mintha azt sugallnák ezzel: szerelmeskedni csak titokban szabad, erőszakoskodni viszont nyíltan is lehet. Persze ahány ház, annyi szokás. Az indiai filmekben még csókolózni sem szoktak a szerelmespárok többnyire, a homoszexualitás pedig bűnös borzalom, mint a muszlimoknál... de közben meg orrba-szájba töltik le ezen országok kíváncsi lakói a netről az ilyen pornófilmeket. :-)

Zanphagras 2012.02.17. 15:27:30

@steery: Igen, ékes példa egyébként erre a jelenségre az Egyesült Államok, ahol sok államban (elsősorban a Midwesten és a klasszikus déli államokban) tartózkodni kell mindennemű erotika képi megjelenítésétől - de valakinek szétlőni a fejét a vásznon teljesen oké, ha a jó cél érdekében csináljuk. Nem csak emiatt, de ez is rátehet arra, hogy miért is pont az USA híres az iskolai lövöldözésekről...
süti beállítások módosítása