Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Torpedó: a film. (Igen, tényleg.)

2012.02.23. 12:33 :: Zanphagras

Ha van fura filmkoncepció, akkor az a társasjáték alapján készülő film. Most képzeljünk el egy Ki nevet a végén?-re épülő high fantasy opuszt, egy Gazdálkodj okosan!-alaptörténetű kémfilmet, egy Monopoly-bázisú túlélőhorrort vagy egy Catan telepesei melodrámát... Valaki, valahol úgy vélte, nem is olyan rossz ötlet egy ilyesmi, és kitalálta a Hasbro Torpedójára (angolul Battleship) építkező akció-kaland-sci-fit. Igen, valóban.

Ez az ember Peter berg (Hancock) volt, és a jelek szerint kellő mennyiségű monetáris alap is a birtokába került egy ilyen érdekes koncepciójú film elkészítéséhez. A trailerek alapján a látvánnyal nem lesz baj, az ilyen filmektől pedig összetett jellemábrázolást és csavaros történetet - sajnos - nincs különösebb ok várni.

A történet szerint van egy ifjú, tüzes és a kirúgás szélén álló tengerész kolléga (Taylor Kitsch), van egy olyan kaliberű nője, hogy az már egyszerű (Brooklyn Decker), és van egy parancsnoka, aki mérges rá és aki emellett a nem egyszerű kaliberű nőjének az apja (Liam Neeson).

Aztán jön a halálos bevetés: ki kell vizsgálni azt a fene se tudja, mit, amit észleltek. A szokásos klisé (egy darab elit csapat leereszkedik, betör, aztán tépetten kimenekül, közben elhárítva egy egész világot fenyegető veszélyt) helyett egy egész iraki és vietnámi összevont háború lefolytatására elegendő hadihajó érkezik kivizsgálni (de csak egy négyfős naszád rotyog oda ahhoz a... tárgyhoz). És akkor elszabadulnak az idegenek, valamiféle pajzzsal lezárják a területet (ezzel kijelölik az abcdefghj-123456789 koordináta rendszert), aztán bumm. Sok bumm, nagy bumm, Michael Bay pedig mind a tíz ujját nyalogatja majd a gyönyörtől (mármint, ebben a filmben minden van, ami az ő munkásságát fémjelzi: robot, robbanás, helikopter, jónő).

Zavaros érzelmekkel viseltetünk a Battleship irányában, de ha mást nem is várhatunk tőle, mint Brooklyn Deckert (aki amellett, hogy a filmben ügyeletes Megan Fox lesz, még civilben fehérnemű és fürdőruhamodell is) meg egy kis tengeri háborút például elég látványosan, egy nézést akkor már megér.

Szólj hozzá!

Címkék: film zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr824185162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása