Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Titokzatos kutyafejű disznószörny garázdálkodik Afrikában

2012.02.29. 06:30 :: Regulus

 

Namíbia északi részén, a tengerparton titokzatos szörnyeteg terrorizálja a helyieket.

 

A beszámolók szerint a kreatúra leginkább egy kutya-malac hibridre emlékeztet: a feje kutyáéhoz hasonló, a háta és vállai pedig egy óriási disznóéhoz. A szőrzete – már ahol van, főképp a fején – szinte teljesen fehér. A Kalahári sivatagtól nem messze látták a szemtanúk, minden esetben kutyákat, kecskéket és egyéb házi jószágokat üldözött és támadott meg.

 

 

Mint az ilyenkor lenni szokott, a helyiek máris biztonsági intézkedéseket tettek: csoportosan utaznak, illetve mindig tartanak maguknál valamilyen fegyvert. A szörny eredetét firtató kérdésekre a helyiek a folklórban keresnek magyarázatot: a legtöbben fekete mágiát gyanítanak az eset mögött. Többen arra gyanakszanak, hogy a malacszörnyet egy, a helyiek szerint boszorkánysággal és fekete mágiával foglalkozó öregember készítette magának.

A fenti nézet nem meglepő a térségben: egy 2010-es felmérés szerint a szub-szaharai területeken a lakosság (jóval) több, mint a fele hisz a mágiában. Namíbiában egyébként nem ritka a titokzatos teremtmények felbukkanása. Legutóbb 2009-ben történt hasonló: valami rendszeresen megcsapolta a háziállatok vérét, többek között két tucat kecskéét is. Az állatot magát nem látták, csak a lábnyomait: kutyáéra hasonlítottak, csak sokkal nagyobbak voltak. A rendőrség követte a nyomokat, amik egy nagyobb nyílt terepen egyszer csak eltűntek. A helyiek itt is mágiára gyanakodtak.

 

Most már csak abban reménykedhetünk, hogy a kutyafejű malac felbukkanása nem torkollik néhány boszorkányos praktikákkal gyanúsított öregember meglincselésébe.

 

Az internet az egyébként nem különösebben megdöbbentő hírre bedobta a saját megdöbbentő ötletét: az entelodon ősemlős sokak szerint nem halt ki (pedig kb. 28 millió éve nem láthattunk egyet sem), hanem egy populációjuk afrikai jószágokat terrorizál. Ó sors.

 

Ez az elmélet viszont nem magyarázza a jószág teleportálóképességét (sem).

 

Forrás: livescience.com

1 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr774225176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2012.02.29. 17:12:46

A sátán lejött az égból.
süti beállítások módosítása