Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

10 überepikus Star Wars háttérkép

2012.03.26. 14:49 :: Zanphagras

Azzal mind tisztában vagyunk, hogy ha azt mondjuk, Csillagok Háborúja, akkor ott két dolog valóban lesz: csillagok és háború. Azaz nyakig érő epikusság lesz osztályrésze annak, aki ebbe a messzi-messzi galaxisba látogat. De hát hogy is lehetne másképp, ahol fénykarddal rohangáló kvázi-mágusok vívnak meg egymással és akkora seregek csapnak össze, amekkorák már egész bolygókat meg tudnak szállni? Szerencsére a képi világ is mindig ezt a fajta epikusságot tükrözte: szédítő magasságokban vívó jedik és sithek, hatalmas seregek, űrhajók és harci robotok mindenfelé... Összegyűjtöttünk némi epikus Star Wars-hátteret a számítógépekhez, hogy a munkás hétköznapokba is átvihessük ezt az életérzést.

 

 

10. All-star gála

Ezen a képen sok mindenki ott van, aki számít. Minden beállásból süt az Erő, mindenki tökös, mindenki jedi. (Vagy olyasmi.)

9. Bolygómegszállás

Említettünk nagyon nagy űrhajókat és megszállást?... Merthogy ilyen akad azért a Star Wars világban.

8. No comment

Aki nem tudja, mit lát a képen, annak jelezzük, hogy irány a tv, most ismétlik a Született feleségeket. Vagy akármit. Csak tűnés.

7. Darth Talon

A Korribani ősi Sith Akadémián okult hölgyet elsősorban képregényekből ismerhetjük, és tudjuk, hogy mint minden sith, nagyon, nagyon rohadt egy figura. Pont úgy, ahogy szeretjük.

6. Klónok

Mert 1. a klónok királyak. 2. éppen mindnyájunk demokráciájáért harcolnak. Vagy pont, hogy nem?... Ááá, mindegy, ha a 2.-es pont nem alkalmazható, térj vissza az 1.-hez. Az ugyanis mindig alkalmazható.

5. Csillagrombolók

Azt mondtuk már, hogy a Csillagok háborújában epikus űrhajók is vannak?

4. Egy Sötét Úr bölcsessége

Mert hogy vannak ám sithek is. (Ezt már említettük.) Egy különlegesen karakteres és erőteljes példa rájuk Darth Vader, aki amellett, hogy embereket fojtogat a levegőben,igen kifinomult gondolkodású lény, aki nem hagyja, hogy sértse a fülét a hitetlen beszéd, és sok bölcsességgel is rendelkezik.

 

3. ERŐ!

Az Erő. Van ennél epikusabb? Egy mindenütt jelen levő erőtér, amely az életből táplálkozik, és mint magának az életnek is, felfogástól függően két oldala van: jó és rossz. (És most felejtsük el a midikloriánokat meg a szűznemzést.) És az erő sok mindenre jó: belelátsz a jövőbe, minden szinten felerősít - és azt csinálsz vele, amit akarsz, arrébb "teszel" (tetszőleges vehemenciával), felrobbantasz, megfojtasz, levillámlasz, átugrasz... Az Erő teszi lehetővé, hogy jedik és sithek magas helyeken parádézzanak, ahogy azt a képen is teszi egy Galen Marek nevű úriember.

2. Fénykardok. SOK fénykard.

Azt tudjuk, hogy minden sokkal jobb fénykardokkal. Minél több fénykard van, annál sokkal jobb maga a dolog. Ezt a jedik és a sithek is tudják, ezért használnak minél többet ebből a civilizált korszakoknak szánt elegáns fegyverből. Mi pedig NAGYON örülünk, mert a fénykard epikus és menő.

1. A Fejvadász

Mielőtt szó éri a ház elejét, az egyik legmenőbb dolog, amit Star Wars filmben látni lehet, az a Fejvadász. Rakétás jump packje van, rakétákat szór, gránátokat dobál, lő, ahogy kell (sőt...), és van annyira kemény, hogy Darth Vader nagy családi találkozójáról egyenesen Jabba karaoke-partijára utazzon (és ő vigye a smukkot). Ráadásul arcátlanul jól néz ki! Hadd ne kelljen magyarázni, miért van a helye az epikusság élmezőnyében!

 

Ezek volnának az ízelítők - ha valaki szeretné a képeket nagyban, még jó néhány extra képpel együtt, egyben LETÖLTHETI IDE KATTINTVA, hogy az Erő legyen a monitorával is.

2 komment

Címkék: film star wars művészet a nap képe

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr764341272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kenny69 2012.03.30. 11:03:10

Szerintem mondjuk a Sólyom nincs ekkora.

egyatlagosfelhasznalo 2012.04.03. 11:10:04

Hát, ezek elég gyengék. Nekem kapásból több tucat jobb van.
süti beállítások módosítása