Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Adj inkább Daleket, bármikor! - Doctor Who hírek és trailer!

2012.03.28. 06:00 :: Zanphagras

Lesz idén is Doctor Who, csak a szokásosnál később, ősszel indul. A BBC most több finomságot is kiszórt a közelgő, jubileumi ötvenedik évad kapcsán: van egy új trailerünk, egy távozó házaspárunk és egy új kísérő a dokinak...

Kezdjük is az új kísérővel. Amikor a BBC az első forgatási képeket kirakta a Doctor Who facebook oldalra, néha már-már őrjöngésbe átmenő hőbörgést kaptak - kizárólag hölgy kommentelőktől és kizárólag Amy Pond/Karen Gillan személyével kapcsolatosan (A kimondottan agresszív kommentek java részét már moderálták, a legletámadottabb kép itt található). Ezek javarészt abban rejlettek, hogy "Végre lelép", "Odanézzetek, Amy miniszoknában, hű, micsoda újdonság", stb. A férfiaknak sok ellenvetésük nem volt Amyvel szemben (nohát, ez érdekes!...), így várhatóan őket érinti kellemetlenül a karakter távozása a sorozatból.

Az érintett hölgynézők azonban az örömből egyből kétségbeesésbe zuhantak, bejelentették ugyanis a doktor következő útitársát. A nyitóképen is látható Jenna-Louise Coleman fogja alakítani, kiváltva az Amyt is rühellő hölgyrajongók újabb rohamát ("már megint miért egy ilyen csinos kis pofika" stb.).

Az a komment, ami azt firtatta, ugyan miért nem lehet férfi, egy darab magányos férfi a doktor új társa, minket is elgondolkodtatott. És bizony eszünkbe jutott egy név: Wilf! Wilfred Mott, aki már azelőtt hülyeségeket viselt a fején, hogy a doktor szerint az menő lett volna! Na, vele élvezet lenne az utazás, nem?

Dehogynem. De Steven Moffat, a show főnöke egy tapasztalt, dörzsölt játékos, tudja, hogy tegyen mindennél érdekesebbé még gy újabb "csinos arcot" is: a fiatal színésznő szerepéről eddig csak két dolgot árultak el, de azok annál jelentőségteljesebb dolgok. Az egyik az, hogy nem feltétlenül ember. A másik, hogy a nevét nem teszik közzé, mert túl árulkodó lenne. Túl árulkodóóóó? Nos, szerintünk egyetlen bolygó van, aminek a lakói nem emberek, és "túl árulkodó" lehet a nevük akármilyen okból kifolyólag is, és az a bolygó bizony Gallifrey, a Time Lordok otthona! Amennyiben igazunk lesz, őszintén reméljük, hogy a leányzó nem hall dobszót és esze ágában sincs kicsinálni a doktort. Aki ezek szerint nem is feltétlenül az utolsó fajtájából...

És ahogy említettük, kaptunk egy trailert is, pár jelenet erejéig elruccanhatunk egy western-városkába, ahol óegyiptomi akármi (??, 0:19, jobb szélen ), kiborg-bandita, Stetson kalapos doki és... egy dalek... is van.

Kemény arc lesz ez a kiberkovboj, ha a doktor annyit reagál rá, hogy "Adj inkább Daleket, bármikor..."! 

Mi a magunk részéről várjuk a Doctor Who új évadát, Amyvel és Amy nélkül (hüpp) egyaránt.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr644343897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása