Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Elhunyt Peter Phillips

2012.04.06. 06:00 :: Zanphagras

Elhunyt a brit science fiction egy kiemelkedő alakja. Peter Phillips csak novellákat, rövidebb műveket írt, abból is alig több, mint húszat, hatása mégis hatalmas volt az angol nyelvű tudományos-fantasztikus irodalomra.

Műveit a 40-es és 50-es években írta. Legismertebb írása Az Álmok szent dolgok című novella, amely 1948-ban jelent meg és 1969-ben tv-re is adaptálták. Ez az álmok manipulálásáról szólt - amely egyrészt kísértetiesen emlékeztet az Inception - Eredet című filmre, másrészt magyarul is megjelent, a Galaktika 249-es számában. Ezt a novellát a mai napig a legfontosabbként tartják számon az alvó személyek álmaiba való belépés témájában és a pszichikai "virtuális valóság" leírásában.

Fontos témái voltak még az agykontroll (már L. Ron Hubbard, a szcientológia megalapítója előtt foglalkozott vele, de csupán irodalmi szempontból, nem gyakorlóként), a világ látásmódja és az emberi természet kapcsolata, valamint: mit jelent embernek lenni egy embertelen világban?

Bár történetei nagy népszerűségnek örvendtek, 1957 után nem írt irodalmi alkotást, csak újságcikkeket.

Phillips 92 éves volt.

1 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr184366338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása