Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

THEY PERVERT!

2012.04.26. 11:00 :: Zanphagras

A népszerű témák trendjei lassú folyamként hömpölyögve váltakoznak, hol ezt a partot mossák kicsit, hol azt. Ami három-négy éve a Twilight volt (meg a Vámpírnaplók, meg a Vámpír akármik), az most - egyre inkább úgy tűnik - a zombi lesz: rohamosan közeleg a World War Z, de a Glukhovsky által jegyzett Metró-világ, és a rengeteg XY of the Living Dead alkotás is ezt sugallja. Nincs az a ZS+ kategóriás rendező vagy író, aki ne akarná meglovagolni a trendet... hát, valahogy így (talán...) keletkezett a japán filmremek, a Zombi Ass (olyan japánosan Zonbi Asu).

A trailert Ákos kolléga révén ismertük meg, és bizony az az Iguchi Noboru jegyezte a filmet, aki olyan klasszikus remekművekkel rengette már meg a világot a vállán tartó Atlaszt, mint a Tokyo Gore Police, a Machine Girl, vagy a Robo-geisha (aki igen, Robot Gésa. A világ kifagy a kúlságtól.).

Ez az új filmje, a Zombi Ass: Toilet of the Dead, minden jel alapján az alhasi bántalmak és az élőhalottak közti, vélhetően rendkívül bonyolult kapcsolatot feszegeti. A történet - mint általában Iguchi filmjeiben - nem különösképpen bonyolult, ami a traileren is jól átjön: a pofátlanul szép lányra őrülten látványosan rájön a... hát, nos, szóval, népieschen szólva megcsúszik a ganyé. A gravitációs elven működő toalett, amit talál, azonban a holtak budija, és... hát... jönnek belőle a zombik. MERT MIÉRT IS NE.

("Lehúzunk titeket a wc-n!" - jelzi a plakát)

Sminkkel nem sokat vacakoltak így ránézésre, a zombik átlagos ruhát viselő, barna lucsokkal bekent, hétköznapi küllemű emberek (kivéve a fejlettebb példányokat, melyek nyilván a történetben is hangsúlyosabb szerephez jutnak).

Iguchi filmjeinek alapkoncepciója egyébként nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb: vesz n+1 darab nagyon is szép fiatal lányt (innentől: "főszereplő", ld. lentebbi kép bal és jobb széle). Ehhez hozzáad egy már ránézésre is vérlázító idiótát (innentől: "komikus szereplő", ld. a képen középen).

Aztán valami történik a főszereplő lánnyal (pl. a Machine Girlben leszakad a keze, aminek a helyére fegyverzetet applikál a bosszújához), jelen esetben pl. összekenik a főszereplőt. (Hadd ne fejtsem ki bővebben, hogyan és mivel.) Aztán pedig, nos, zombi ass.

Fordítok: Iguchi film: jó nők+erőszak=epikus műremek. (Mintha egy nagynevű nyugati epic fantasy sorozat is lenne, ami nagyjából erre a koncepcióra épít, megstukkolva némi politikával, intrikával, és egy remek hangulatú világgal...)

A film főszerepeiben jó japán-zs módon olyan arcokat láthatunk viszont, mint Mamoru Asana, aki civilben fürdőruha-modell (is...) és indokolatlanul nagy... lelkesedést vált ki az emberekből.

  

 

Már a trailer maga is egy olyan gyöngyszem, ami minden zs-kedvelő szívét megdobogtatja. Nyelvtanilag tökéletesen helytelen mondatok hemzsegnek benne (talán direkt, de ismerve a derék Nihon-béli kollégákat, az is tökéletesen elképzelhető, hogy egyszerűen google fordítóval átmetszették angolba a japán mondatokat): "THEY PERVERT!" íródik ki egy alkalommal például (direkt nem írtam, hogy elhangzik, mert elhangozni valami tökéletesen mást hallhatunk...). A kiejtés egyszerűen csodálatos, már pusztán azon is lehet fetrengeni a röhögéstől, és akkor még nem is láttuk a hasmarsot imitáló, pofátlanul jó csajt, sem pedig a felszólítást, hogy "DON'T SEE THIS MOVIE!".

Nos... mit is lehet mindez után még írni, tanácsolni? Egy mondat: DON'T SEE THIS MOVIE!

1 komment

Címkék: film zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr184474605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása