Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Felszállt az utánpótlás

2012.05.16. 11:19 :: Zvezda

A Nemzetközi Űrállomásnak ismét új lakói lesznek, ugyanis ma hajnalban, magyar idő szerint 5:01-kor Bajkonurból elindult  a Szojuz TMA-04M jelzésű űrhajó. 
A legénység tagjai: Gennagyij Padalka parancsnok, Szergej Rjevin, valamint Joe Acaba űrhajósok.


A 31. számú ISS küldetés tagjaiként az űrhajósok két nap múlva csatlakoznak az állomás személyzetéhez, és 125 napot fognak Föld körüli pályán tölteni. Az űrállomáson jelenleg Oleg Kononyenko orosz, Don Pettit amerikai, és André Kuipers holland űrhajósok tartózkodnak. A létfenntartási nehézségeket és a világűrben való munka körülményeit hosszú ideig eltűrni képes űrhajósok feladata lesz további tudományos kísérletek elvégzése, az űrállomás karbantartásának napi feladatai, valamint az érkező teherszállítmányok elhelyezése. Külön érdekesség, hogy az egyelőre ember nélkül, de már "valódi" szállítmánnyal rendelkező (hasznos terhet vivő) új amerikai teherűrhajó érkezésénél is jelen lehetnek. Ez lesz az első olyan szállítóeszköz, amelyet egy vállalat, a SpaceX fejlesztett ki.
Szojuz típusú űrhajók csaknem 45 éve vannak használatban. Az űrhajózás történetének legújabb űrhajója, a Dragon, némi késlekedéssel bár, de leghamarabb május 19.-én indulhat útnak. 

További űrkutatási témákért látogass el ide: www.booker.hu/reszletes_kereses/

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tech tudomány világűr

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr144516180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása