Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Ritka csillagászati jelenség holnap hajnalban!

2012.06.05. 14:51 :: Zvezda

Érdemes lesz nagyon korán kelni és távcsőbe nézni szerda hajnalban, ugyanis ritka égi jelenségnek lehet tanúja mindenki, aki kicsit is komolyabban érdeklődik a csillagászat iránt. A Vénusz ebben az évszázadban utoljára vonul át a Nap előtt, ez pedig ritka égi látványt nyújt. Ha ezt elmulasztjátok, legközelebb csak 2117-ben lesz rá lehetőségetek. Még ezzel együtt is csak a jelenség végjátékának lehetünk megfigyelői, Magyarországon ugyanis napkeltekor az esemény már javában zajlik majd. A keleti országrészben fél öt körül kel a Nap, a nyugati részen még fél óra tolódással kell számolni.

Jótanács: akinek szüksége van még életében a szemére, az erős szűrő nélkül NE nézzen a Napba közvetlenül! Ha valaki távcső vagy hegesztőüveg nélkül lenne, semmi baj, az Országos Csillagászati Egyesület az ország több pontján várja az érdeklődőket a helyszíni megfigyelésre. (Ezekről bővebben az egyesület honlapján lehet és érdemes tájékozódni.)

Ha bármely kedves olvasónk, bloglátogatónk rendelkezik saját képpel az eseményről, és ezt szívesen megosztaná másokkal is, várjuk e-mailjét a zvezdocsa85@gmail.com címre.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány csillagászat bolygó

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr714566964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása