Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

SF videojátékok, amiket várunk

2012.07.16. 05:00 :: renter

1313.jpg

A videojátékok szinte a kezdetektől fogva merítenek a tudományos fantasztikumból. (Gondoljunk csak például a legendás Space Invadersre.) Persze az egyszerű grafikával operáló, játéktermi pénzabáló óriásmasinák kora már  múlt homályába vész. Manapság a játékok, legyen szó konzolokra, számítógépre vagy tabletekre megjelenő változatokról, könnyedén felveszik a versenyt a leglátványosabb nyári blockbusterekkel is, látványvilágban és népszerűségben egyaránt.  Összeállításunkban szemrevételezzük a közeljövő olyan ígéretes címeit, amelyek méltán számot tarthatnak a sci-fi rajongók érdeklődésére:

Aliens: Colonial Marines (megjelenés: 2013 február)

Az eredetileg 2001-ben bejelentet játék sokáig kallódott, de a Gearbox Software-nek hála, végre napvilágot láthat. A cím magáért beszél: Egy katonai osztag tagjaként kell majd felderítenünk a Bolygó Neve: Halál helyszíneit. Ripleyéknek természetesen hűlt helyét (illetve Bishop alsó felét) találjuk csak, ellenben ott lesz egy egész planétányi a jó öreg xenomorphokból, akik mind az arcunkba próbálnak majd mászni. Az előzetes videók alapján tényleg sikerült elkapni az Alien filmek jobb darabjainak hangulatát. (Bár egyes pletykák szerint a Prometheusra is lesznek majd utalások.)

haldeman980x300.jpg

Bioshock: Infinite (megj.:2013 február)

Az óceán mélyéről a felhők fölé kalauzol minket a Bioshock sorozat legújabb állomása. Az Columbia névre hallgató égi város viszont koránt sem barátságosabb, mint Rapture, még ha egy kicsit napfényesebb is. Az erősen steampunk hangulatú játékban egy Elizabeth nevű lányt kell kimentenünk a városból, amit polgárháború szakít ketté. A Half-Life 2 Alixjához hasonlóan ő is társul fog szegődni mellénk. Kicsit kevesebb horror, kicsit több politika lesz belezsúfolva az eddigi részekhez nem igazán kötődő játékba. Mindenesetre az egyedi látványvilág és játékélmény átszűrődik az előzeteseken.

Dishonored (megj.: idén október)

Még egy steampunk reménység. Főszerepben a Királynő egykori testőre, aki nem végezte túl jól munkáját, ugyanis őfelségét alattomosan megölték. A helyzetet súlyosbítja, hogy ráadásul főhősünket vádolják az elkövetéssel, holott a régens király keze van a dologban. Naná, hogy jön a bosszú. A Dishonored nem a történet eredetiségével akar kitűnni, hanem a scifi-fantasy elegy világával és a mágiát a fegyverhasználattal ötvöző látványos harcrendszerével.

Star Wars 1313 (megj.:????)

Jedik meg sith tanítványok után a legújabb Star Wars játékban egy fejvadász bőrében találjuk majd magunkat. Ezúttal ugyan az erő ugyan nincs velünk, de ott van a számtalan sugárfegyver és egyéb kellék, amely egy laza erkölcsű zsoldosnak rendelkezésére áll. Szükség is lesz rájuk, ugyanis hősünk a Coruscant igen veszélyes, mínusz 1313.szintjén találja magát. A nyüzsgő metropolis bolygó alatt pedig sötét alvilág húzódik, ahol gyilkos robotokkal, rossz arcú űrlényekkel  és a galaxis egyéb söpredékeivel kell számolnunk, ráadásul egy összeesküvést is fel kell majd derítenünk. A játék valóban kiemelt projekt lehet Lucaséknál, ugyanis a Lucasartson kívül az Industrial Light & Magic speciális effektgyár, a Lucasfilm Animation és a Skywalker Sound is dolgozik rajta.

XCOM (megj.:2013)

Az 50-es évek amerikai kertvárosi idilljét rejtélyes és gonosz idegenek zavarják meg. Nem, nem a Vörös Veszedelem csapott le, hanem gyilkos földönkívüliek árasztották el a kisvároskát. J. Edgar  azért kiküld egy FBI ügynököt, hogy rendet tegyen. Az FPS és stratégiai elemeket keverő játék kellemes időtöltésnek érkezik. A klasszikus X-COM sorozathoz viszont csak címében van köze, az egyetlen közös pont, hogy ebben is ufók ellen harcolunk. (A kiadó készül egy hagyományosabb, RTS XCOM játékkal is, hogy megelőzze a rajongói népharagot.)

tronok magyar.jpg

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr834644308

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Xcom: Enemy Unknown 2012.11.18. 14:21:40

Sziasztok, Első körben erről az új játékról szeretnék írni.  Az Első UFO játék 1994-ban jelent meg. Azóta több folytatást is megért több-kevesebb sikerrel. Most, hogy a remake-ek korát éljük ezt a játékot is bekapta a gépszíj és a Firaxis gon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denevér3333 2012.07.17. 18:11:57

Hát a leginkább várt játék kimaradt mégpedig a Borderlands 2. Szerintem az év játéka lesz!
süti beállítások módosítása