Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Híres emberek a sci-firől I.

2012.07.17. 14:54 :: Zanphagras

rozsa1_3496 copy.jpg

Kedves Olvasó, ugye, megesett már, hogy bementél egy könyvesboltba és a science fiction kötetek felé való láthatatlan vonzás ellenére mégis csak Paolo Coelho-t vásároltál? Pedig a moziban hatszor láttad a Bosszúállókat, ötször a Prometheust és legalább tízszer A Gyűrűk Urát? Nos, nyugodj meg: számtalan emberrel van ez így. Úgy nevezett antiscifiethritis unsciens-ben szenvedsz, de nyugodj meg, gyógyítható!

echo980x300.jpg

Ahogyan Rózsa Sándor fogalmazott: "A sci-fi mindenkit érdekel, csak van, aki még nem tud róla!". Ez az állítás fogalmazza meg legjobban ezt az állapotot: a nemtudás okán történő sci-fi ellenes fellépés. Ez különösen az olvasás tekintetében áll fenn: aki elmegy a barátaival az Avatarra, a kedvenc filmje a Star Wars valamely része, és átszellemült arccal bámulja a város egén cikázó Pókembert, felhúzott orral halad el a sci-fi könyvek között!

"Odasuhinték oszt esze legyen, no" fogalmazza meg a kúra lényegét Rózsa Sándor frappánsan. Mi ugyan már egy jóval szelídebb módszert javaslunk: tessék kipróbálni, beleolvasni valamelyik fantasztikummal átitatott kötetbe, és ne csak a filmekért lelkesedni!

"Hínnye, mozog az, lámsza" jegyzi meg fintorogva Rózsa Sándor a filmekről. Így van, az mozog, az szebb, az látványosabb.

"No de csihadjál" - emeli fel mutatóujját a hírneves betyár - "ostoba leszel, aztán nézheted, hogy mi a?"

És igen, itt mutat rá a derék betyár az írott műveltség egyik hatalmas előnyére! A képzelőerőnk, szellemi kapacitásunk is gyarapodik az olvasástól, így egy könyv sokszor komplexebb és értékesebb élményt nyújt, mint egy csillivilli látványisággal, de nem különösebb fantáziával összeállított filmremek. Másrészt, nagyon sok filmnek van ám eredetije könyvben, amik gyakran hasonlóan jók ám, mint a közkedvelt mozik (és általában még jobbak is ám!). "Úgy" - mondta el a témával kapcsolatban Rózsa Sándor.

Összegezve: kedves Olvasó, ha úgy véled, a sci-fi filmek királyak, de olvasni gáz science fictiont vagy fantasyt, szedd össze magad, és alkalmazd az általunk javasolt gyógymódot: OLVASS BELE. Hidd el, megéri!

3 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr474662230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DBL47 2012.07.17. 17:23:08

"Kedves Olvasó, ugye, megesett már, hogy bementél egy könyvesboltba és a science fiction kötetek felé való láthatatlan vonzás ellenére mégis csak Paolo Coelho-t vásároltál? Pedig a moziban hatszor láttad a Bosszúállókat, ötször a Prometheust és legalább tízszer A Gyűrűk Urát? Nos, nyugodj meg: számtalan emberrel van ez így. Úgy nevezett antiscifiethritis unsciens-ben szenvedsz, de nyugodj meg, gyógyítható!"

Kedves Zanphagras!
Te hülyének nézel?! Soha nem olvastam Coelhot,és nem is fogok...
Ezenkívül, mi ez a marhaság szegény Rúzsa Söndörrel??!!
Tudom, hogy most van születése 199. évfordulója (ha igaz), de ez azér` kicsit sok... Megérdemelnéd, hogy valahol a pusztán tanálkozzatok négyszemközt... :)

A Nagy Villamos 2012.07.17. 17:54:37

@DBL47: Szerintem nem néz hülyének, egyszerűen csak nem neked szánta a szöveg Coelhos részét.
és nagyon messzire gurult a gyógyszere, az biztos

Taurusz 2012.07.17. 18:59:17

Hát ezzel szerintem ezzel az a baj, hogy aki nem olvas, az még ide sem téved... Aki meg idejön, igen valószínű, hogy sf rajongó, és olvas is :)
süti beállítások módosítása