Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Ébredj, Pokol! - újraindítják a Hellraisert

2012.08.07. 05:30 :: Zanphagras

pinh.jpg

"Szóval te is azt a dobozt keresed? Jobb, ha most szépen hazamész és mindent elfelejtesz. Az a doboz nem egyszerűen egy puzzle, és nem egyszerűen a kéj, vagy a fájdalom kapuja. Ha megoldod a rejtélyét, kapuvá válik egy másik világba... de nem biztos, nagyon nem biztos, hogy át akarnál menni!" Nagyjából ezzel indul az összes Hellraiser film, és bizony, vigyék innen a dobozt, nagyon nem hiányoznak nekünk azok a cenobiták a szomszéd szobából... Clive Barker, az ember, aki már akkor a fájdalomról írt, amikor még nem volt menő (értsd: mindenféle szürke nyakkendős förmedvény előtt), talán először nem is tudta, mekkora kult lesz a könyvéből (és a Hellraiser-filmekből) - pedig akkora kult lett belőlük, hogy néhány nagyágyú jelenleg is egy teaser utómunkáit végzi, amivel át akarják vinni a Pokolkeltő-világot a XXI. századba.

fejlec_27_kept980x300_jun3.jpg

Kikerült a műhelyükből két olyan teaser kép is, ami egészségesen végigborzongatta a gerincünket, amikor megláttuk. Az egyiken kedvenc cenobitánk, Pinhead látható, ahogy bugylibicskáját készenlétben tartva ott... cenobitul egy pöpec hangulatú kínzó templomban, a másik - a képnév tanúsága szerint valamiféle "Vízi Istenség" csarnokát látjuk. A harmadik fotó nem is annyira koncept, mint akár egy filmbeli jelenet: a legújabb vakmerő kockavadászt látjuk rajta a rejtély megoldása közben.

A készítők nem vacakoltak: a traileren több, mint 47 ember dolgozott, és 100-nál is több tárgy és helyszín készült. Tervük nem más, mint ledobni az elmúlt egy-két (három, négy...) film kevésbé sikeres megközelítését és vissza akar térni az első filmek és Clive Barker eredeti szellemiségéhez.

A két rendkívül hangulatos kép alapján én azt mondanám, nem is helytelenül. Végre ismét a horror/dark fantasy klasszikus Pokolkeltőhöz méltó képi világot látok, és ha a Dimension Films is így látja majd, akkor a csapat elkezdheti a munkát a filmen.

photo.JPG

És a két konceptkép, kicsiben. Kattints rájuk, és akkor NAGYON nagyban is lementheted!

WATERGOD_CHAMBER_02kicsi.JPG

HELLRkicsi.JPG

Akinek még mindig nem érkezett meg a Hellraiser-hangulata, annak pedig szóljon a Motörhead Hellraisere, ami a Hellraiser III. betétdala is volt.


(és olyan mellékesen jegyezném meg, hogy híreink szerint most érkezett meg a Galaktika szerkesztőségébe Barker mester Abarat-jának következő része angolul... a munka hamarosan elkezdődik vele!)

forrás: geektyrant

1 komment

Címkék: film irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr334698161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2012.08.07. 15:44:27

Koszi. A kedvenc fantasy-m az abarat.
süti beállítások módosítása