Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Apák figyelmébe: Vader és a gyerkőcök

2012.08.08. 11:57 :: Zanphagras

Darth Vader minden idők egyik legismertebb apukája. Lehet, hogy durva, lehet, hogy triviális, de így van. A szülőség pedig nem könnyű, főleg, ha az embernek kapásból ikrei születnek, és egyből fiú is és lány is... A csillagrombolók parancsnoki hídjain kőkemény, fenyegető jelenléttel bíró Vader Nagyúr tündéri édesapává változásáról nem egy rajz és karikatúra készült eddig is. A legjobbakból szemezgetünk. Star Wars bölcsességet az apáknak!

5. Kisasszony, ebben a ruhában nem mész te sehova!

tumblr_m6pq4llTsS1qfz8p5o1_500.jpg

Azonnal öltözz át! A ronda rombuszos pulcsira tüdőig felhúzott nadrág csak tovább emeli a Nagyúr régimódisági rátáját. Szegény Leia, nem mehet így a buliba (pedig csinos...), hanem magában pufogva vesz jóval visszafogottabb öltözéket. Apa egy zsarnok! Kedves apukák, legyünk megértőbbek leányainkkal. És felejtsük el a rombuszos pulcsit. Könyörgöm.

4. A Szülő-magazin címlapja

Olyan cikkekket, mint a "Felejtsd el a fénykardot, kényeztesd el gyermeked", vagy a "Válogatós a gyerek? Hasznád a jedi elmetrükköt (tényleg működik)!". Bölcsesség bölcsesség hátán a szakértőtől!

orokvilaga_banner.jpg

3. Apák egymás közt

A Hapo57 nicknevű művész alkotásán azt látjuk, ahogy Vader Jango Fett-től kér tanácsot a helyes apasági út megtalálásához. Mit tegyek, hogy a fiam kövessen az utamon? Neked olyan jól sikerült, Jango, a fiad ugyanolyan, mint te... a híres fejvadász-orgyilkos pedig válaszol. Minden apának példaértékű felelettel. A gyerekek szeretik a jetpackeket.

2. Elbeszélgetni a lányod barátjával

Melyik apa ne vágyna néha arra, hogy kínzósatuba préselje lánya szíve választottját, ha az nem úgy viselkedik, ahogy elvárható lenne egy igazi Hercegnő kedvesétől? Darth Vader ebben is példát ad nekünk: ezt a neveletlen, modortalan Han Solot is jól megkínozta, hogy tudja, hol a helye, mikor a lányáról van szó!

tronok angol.jpg

1. Darth Vader and his son

Ami abszolút vezet ebben a témában, az az ultra-aranyos Darth Vader and his son című könyvecske, amiben tündéri rajzokon ismerkedhetünk meg a sith lord gyengéd, apai énjével. Ezen a képen azt látjuk, amiről Vader cikkben nyilatkozott a szülő-magazinban: kényeztesd el a gyereket, el a fénykarddal - viszont használd a jedi elmetrükköt, ha arról van szó. Utóbbi sajnos nem működik a kis Luke-nál, aki szemmel láthatóan rövidesen egy plüss gungan boldog tulajdonosa lesz. Mi ennek a tanulsága, kedves apukák? Az elmetrükk nem működik az erős akaratú gyerekeken, ne vigyük hát fiainkat olyan boltba, ahol gyerekkorunk legszörnyűbb emléke (=Jar-Jar Binks) vigyorog rá a polcról.

1 komment

Címkék: star wars zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr884701427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása