Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sci-fi Olimpia: te kit neveznél rá?

2012.08.14. 14:41 :: Zanphagras

future olym.jpg

Az Olimpia lázában égve, a pulzusgyártó magyar-izlandi kézilabdameccs után beszélgettünk kicsit a szerkesztőségben, és rájöttünk, mi hiányzik nagyon a világból: egy becsületes sci-fi olimpia! A Galaktika magazin e havi, 269-es számának tudományos témája érinti ezt (Robotbírák és gépsportolók), de mi ennél is tovább engedtük fantáziánkat, és elképzeltünk egy olimpiát, ahol a science fiction legnevesebb karakterei csapnak össze bizonyos versenyszámokban, amik szintén egy kicsit sf-ebbek a való életben megszokottaknál.

fejlec_27_kept980x300_jun3.jpg

1. Vertikális akrobatika

Az akrobatika természetesen nem talajtornából vagy formagyakorlatok bemutatásából állna. Szigorúan (függőleges) falakon kellene végrehajtani minél látványosabb freestyle mozdulatokat, szembemenve a gravitációval és legyőzve, kihasználva azt. Nos, ennek a műfajnak két királya is lenne: Trinity a Mátrixból (ugye, mindenki emlékszik a falon futós nagyjelenetére?) illetve Dastan herceg a Perzsia hercegéből. Nevezési videóik alább.

2. Íjászat

Természetesen az íjászat is meg lenne bolondítva a sci-fi olimpián: extrém körülmények között kellene lőni. Egyrészt, arénában lehetne mindezt tenni, miközben változatos fegyverzettel rontanak az íjászra ellenfelek, másrészt, akár repülés vagy idegen hátason való vágtatás közben is lehetne.

A kategória győztese egyértelműen két bájos hölgy közül kerül ki: Neytiri az Avatarból és Katniss Everdeen az Éhezők Viadala trilógiából egyaránt esélyes. Szerintetek?

ehezok kicsi.jpg

3. Harci droid viadal

Jövőképünk elvetemültségétől függően ülhet a pilóta a küzdelemben résztvevő droidban is, vagy akár egy lelátóról is irányíthatja gépét. A cél nem csak a jobb masina tervezése (mert akkor tisztán technikai sport lenne), hanem a küzdelem megnyerése volna, hogy a több pénz-több idő kombó ne győzhesse le a legjobb reakcióidejű, legtehetségesebb harcosokat. Veszélyes jövőbeli küzdősport volna, ahol a balesetek mindennaposak, de a nyeremények és elismertség is mindennél nagyobb...

Két döntősünk: Grievous tábornok, aki maga egy személyben lehetne a gladiátor és a robot is. Harcol akár karddal (így, ha megéri, több kategóriában is indulhat), de lőfegyverrel és más eszközökkel is jól bánik.

Hogy ő nyerne a fénykardjaival, vagy a másik döntős, jó kérdés: ugyanis ellenfele nem más lenne, mint Ellen Ripley, aki egy logisztikai robotba "öltözve" küzdött meg egy rendkívüli ellenféllel, és ki is rakta szegény idegen királynőt a mélyűrbe, mint a macskát lósz*rni. Pedig az a robot pakolásra terveztetett, nem harcra, ellentétben az idegenekkel, amelyek egyetlen létcélja a vadászat és a küzdelem... szóval Ripley abszolút esélyes arra az aranyra! (Ez is mutatja, hogy a versenyszámban nem a droid technikája az érdekes, hanem a küzdelem milyensége)

4. Légiakrobatika - bázisugrás

A levegőben, minél nagyobb magasságban bemutatott formák, vetődések, pózok érnének majd pontot. Ez az a szám, amiben leginkább szuperhősök tudnának érvényesülni egyelőre: Superman, Batman, Pókember... a győztes is jó eséllyel közülük kerülne ki.


5. Kardvívás

Felejtsd el a jól ismert, elhajlós, puha pengéket - a disztopikus, túlnépesedett jövő vívása élet-halál harc lesz, és aki indul, tudja, mit kockáztat: sérüléseket, akár a halált is, mindezt pedig a legszuperebb orvostudományi kezelések - utókezelések és stabil megélhetésért és dicsőségért cserébe. Persze nem muszáj mindenképpen elhalálozni a versenyszám kiesőjeként, de micsoda szégyen lenne túlélni egy elvesztett olimpiát...

Kiket jelölnénk a kardvívás döntőjébe? Mivel a génmanipulálás doppingnak minősül, a warhammeres űrgárdisták kiesnek, de a Birodalmi Gárda sokat látott tisztjei és komisszárjai beröffenthetik lánckardjaikat vagy felzümmögtethetik energiapengéiket - ők például esélyesek az aranyra. Akik pedig velük szembeszállhatnak, azok egy réges-régi, messzi-messzi galaxis leghíresebb és leghatalmasabb kardforgatói, a jedi illetve sith lovagok - az ő képességeikhez sem fér kétség!

Szerintetek ki vinné a felsorolt kategóriákat? És milyen versenyszámokat lehetne még indítani?

10 komment

Címkék: tudomány művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr964701673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.15. 10:12:34

Az íjászatban az elfek pl. jók lennének.

Csabi. 2012.08.15. 10:34:49

predátort valamire mindenképp be kéne nevezni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.08.15. 10:42:56

Erő-leves főzőverseny: Yoda vs. Darth Vader
:)
Nekik már úgyis volt egy kevesek által ismert összecsapásuk:

YODA CASTING

Sötét Nagyúr kitekint,
Senkit nem lát idekint,
Ám eközben odabent
Háta mögé Yoda ment.

„Yoda vagyok magáért,
S a fekete kajáért…
Ami ugye kaviár?
Magácskának tavi jár?”

„Mi van, törp-zöld rút malac?!
Rád lépek, oszt’ úgy maradsz!”
„Ne szörcsögj, te dagi Darth,
Törlek szét, mint fagitárt!”

Yoda, hopp, döf alhasat,
S Vader Nagyúr felhasadt!
„Hej, ahogy e kuka szúr,
Megveszem!” – szól Lucas úr.

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.com/2011/02/yoda-casting.html
:)

báró Csekonics 2012.08.15. 11:06:18

@Csabi.: őt dopping miatt rögtön elő is venné a WADA, legalábbis nagyon gyanús, hogy mit ad be magának sérülések után, amitől olyan szuperul rendbejön :-D

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.08.15. 11:16:14

Lézernyíllal a vukik is szóbajöhetnek.

cyd 2012.08.15. 11:51:20

"Sci-fi Olimpia: te kit neveznél rá?"
J ügynököt, hisz "futva utolért egy cefalopoidot"

(O_O) (törölt) 2012.08.16. 19:11:08

En meg a szornylovaglast
es kalapacsvetest (Ebbe a szamba indulna mas is Thoron kivul?)is bevennem az olimpia szamok koze :)

(O_O) (törölt) 2012.08.16. 19:13:37

@cyd: sot valtot is lehetne csinalni es az afenytvillanto cucc lehetne a valtobot :D

Dagda 2012.09.16. 13:12:48

Íjászatból esélyesebbek:
Legolas
Hawkeye
Green Archer
süti beállítások módosítása