Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

146 éves H.G.Wells

2012.09.21. 21:48 :: Zvezda

Nem véletlenül írjuk így, hiszen nem tudhatjuk, hol, milyen állapotban is él most (akár köztünk) a korai SF egyik legkiemelkedőbb alakja. Boldog születésnapot, Herbert George! Isten (vagy az Istennek megfelelő entitás) éltessen!

557033_262959193824220_819773517_n.jpg

Wells neve leginkább a Világok Harca, A láthatatlan ember, és Az időgép c. művekből lehet ismerős az olvasó számára, annak ellenére, hogy a rendkívül termékeny szerző szinte minden műfajban kipróbálta magát. A Világok harcából 1938-ban rádiójáték is készült, melyet az amerikaiak (mily meglepő) olyannyira komolyan vettek, hogy országos hisztéria keletkezett attól való félelmükben, hogy az idegenek ténylegesen megszállták a Földet. 2005-ben pedig elkészült egy újabb filmváltozata, melyre még ifjú olvasóink is jól emlékezhetnek, bizonyára többször is látták. Az időgép című művéből is készült film természetesen, melyben egy angol fiatalember indul fantasztikus utazásra, hogy megmentse szerelmét, de miután ez nemsikerül, az utazás sokkal inkább történelmi korszakok, egy esetleges jövő eseményeinek krónikájává válik, ahova épp elkél egy tiszta szívű hős. Ebben a regényben a jövő emberisége két alfajra szakadt, a föld alatt élő morlockokra, és a föld felett létező, békés eloikra. A -politikai nézeteiben nyíltan szocialista Wells fiatalkori önmaga alteregójaként értelmezhető - főhős végül elhozza a felszabadulást az eloik számára. De mi történik az után? Nos, ezt mindenki kiderítheti, ha elolvassa a Wells előtt tisztelgő Stephen Baxter által írt folytatást. Katt az alábbi képre a bővebb információért. 

500x150_idohajok.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyv évforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr794794951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása