Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Oppan, sci-fi style!

2012.09.27. 10:25 :: Zanphagras

gangnam.jpg

Időről időre lecsap ránk a popkultúra vasökle, ezt már megszoktuk. De most egy olyan csapást szenvedtünk el, amire egyáltalán nem számítottunk! PSY, a dél-koreai illetőségű pop előadóművész dala, a Gangnam Style úgy robbant be alig pár hete, mint egy hordó kifolyt benzin egy Tomahawk rakétától: az interneten a hivatalos oldalán 290 millió alkalommal nézték meg a videót, és a zenecsatornákon is hatalmas népszerűségnek örvend. Természetesen, mint minden veszettül buta virális anyagból, ebből is készülnek a humorosabbnál humorosabb remixek és változatok.

500x150_bradbury.jpg

Ha van valaki, aki még nem tudja, mi is ez a Gangnam-láz, az tekintse meg jól az eredeti PSY videót. A hivatalos leírásból minden kiderül: PSY írta a dalt mind szövegileg, zeneileg és koreográfiailag, de ami igazán aranyat ér, az a leírás egy mondata, miszerint: "A dalra a legjellemzőbb az erősen addiktív dallam és szöveg, és így minden bizonnyal be fog hatolni a modern filozófia alapjaiba." Igen, ez TÉNYLEG benne van a hivatalos . Hát, íme a dal:

1. Gandalf Style

Eeeeey where's my hobbit? Nos, ő a hobbitját, mi pedig a fájdalomcsillapítót keressük...

Szabályos átköltés, profi és rendkívül szórakoztató szöveggel. Gandalf pedig legalább annyira oda nem illő az utcán, mint az eredeti énekes vagy sárga öltönyös kollégája...

2. Gotham Style

Batman valóban olyan, mint a dél-koreai PSY: mindkettejük neve összefonódott egy várossal (Batmané ugye Gothammal, míg a dalnoké Szöul Gangnam nevű városrészével, amely közismerten a helyi burzsujnegyed). Emellett mindkettejüknek megvan már a stílusdala...

Jah, és külön kiemelnénk Macskanőt. Batman is kiemeli, de akkor is. Mert megérdemli...

3. Khan haragja style

Krízis! Krízis a hajón... Mert nehogy már a Star Trek ússza meg.

4. SKYRIM STYLE

A The Elder Scrolls fantasy sorozat játékai híresen jól moddolhatók, faraghatók, módosíthatók. És valaki valahol úgy döntött, stílust visz a játékba. Gangnam stílust. Oppan!

5. Mítoszrombolók style

Íme Grant a Mítoszrombolókból. A mítosszal ellentétben Grantnek van humorérzéke. És tud táncolni. 

tronok angol.jpg

6. Han Solo Style

Avagy tudni akarod, miért lőtt Han Solo előbb? Íme a magyarázat (ami tökéletesen érthető)!

7. Gungan style

Ha eddig is utáltad Jar-Jar Binkset és a csetlő-botló-pukizós humorát (ami nagyon építően hatott az "új" Star Wars trilógiában), akkor innentől gyűlöleted új dimenziókban vándorolhat. 

Mindenesetre utólag is szívesen ott lettünk volna a Star Wars Celebration VI-on...!

Végül pedig lássuk, mi az az apró különbség, amiért népszerűbb a világban Dél-Korea Észak-Koreánál! (Oké, ez vicc lesz.)

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: zene humor videó zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr394804357

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gangnam Style 2012.09.27. 11:33:58

Írtam már korábban a lányaim k-pop (vagyis a koreai popzene) iránti rajongásáról.Ez azóta sem csillapult, sőt, napról napra fokozódik a helyzet.Már egészen természetes, ha a lányok hazaérkezve 안녕하세요!*-val köszönnek, vagy ha esténként a szobájukból foly...

Trackback: Gangnam Style 2012.09.27. 11:33:54

Írtam már korábban a lányaim k-pop (vagyis a koreai popzene) iránti rajongásáról.Ez azóta sem csillapult, sőt, napról napra fokozódik a helyzet.Már egészen természetes, ha a lányok hazaérkezve 안녕하세요!*-val köszönnek, vagy ha esténként a szobájukból foly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása