Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A science fiction látnokai

2012.11.26. 06:01 :: Rondár

prophets-of-science-fiction-25.jpg

A sci-fi írók tudományra gyakorolt hatása tagadhatatlan, mégis nagyon kevés dokumentumfilm létezik, mely konkrétan a szerzőkkel foglalkozna. Melyekből megismerhetnénk az életüket, motivációjukat és a tudományra mért hatásukat. Most már ez a kívánságunk is teljesült. És külön öröm, hogy magyar nyelven is nézhető.

 

star wars1könyvek a bookeren.jpg

Ridley Scott és sok más, egyéb producer jóvoltából készült el a Prophets of Science Fiction (Magyarországon a Discovery vetítette „A science fiction látnokai” címmel) című dokumentumfilm-sorozat, melyet 2011. november 9. és 2012. március 7. között vetített az amerikai Science Channel. Nyolc olyan alakot vesz elő, akik színt vittek a sci-fibe a maguk módján.

 

Ridley Scotton kívül megszólal még benne több neves kutató (pl. Michio Kaku) és David Brin, a Dettó című regény írója, valamint Kim Stanley Robinson és hasonló nagyágyúk is. A részek azonban nem teljesen vannak egyensúlyban. Gyakran foglalkozik többet azokkal a találmányokkal, melyhez a sci-fi írók hozzájárultak, mint magukkal az alkotókkal. Ennek ellenére egy kedvelhető sorozat, melyet egész jól összeraktak.

460x150_krono.jpg

 Mary Shelley

Jules Verne 

 

H. G. Wells

Isaac Asimov

Arthur C. Clarke

Robert A. Heinlein

Philip K. Dick

George Lucas – tudjuk, tudjuk…

2 komment

Címkék: retro jövő ajánló interjú sorozat star wars videó irodalom tudomány űrhajós időutazás világvége steampunk vilagok Hugo-díj

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr654921397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillagharcos 2012.11.26. 16:42:07

Pontosan erre vágytam! Nagyon szépen köszönöm!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.01. 04:02:09

Németen volt egy film, hogy a ST epizódokban feltűnő kütyük hogyan hatottak a technikára.

Mobiltelefon, Quicktime, .......
süti beállítások módosítása