Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Bebizonyítoták a Nagylábú létezését - genetikai eszközökkel (napi WTF)

2012.11.30. 06:01 :: Zanphagras

A tudományos hozzáállás a világhoz megköveteli a bizonyítékokat állításainkhoz és vélelmeinkhez, ezért is áll jelenleg szegény sasquatch/nagylábú szénája úgy, hogy a hivatalos tudomány szerint nem létezik. Egy 30 éves genetikusi múlttal bíró kutató azonban - pontosan tudományos alapokon állva - teljesen máshogy gondolja...

itelet banner500x150.jpg

Ez a bizonyos Melba S. Ketchum jelenleg állatorvosként dolgozik, korábban pedig kutató volt, és harminc éven át foglalkozott génekkel és DNS-sel. Most pedig bejelentette, hogy ő és csapata a Nacogdoches-i (Texas) DNS Diagnosztikai Laborban bebizonyították a nagylábú létezését.

Bebizonyították. Sőt, még azt is elmondták róla, hogy valószínűleg egyfajta emberszabású - ember kereszteződés eredménye lehet, ami hozzávetőleg 15000 évvel ezelőtt jelent meg.

Ketchum kutatása a nagylábú után 5 éve indult, amikor a csapata kapott egy állítólagos szőrzetmintát. Ennyi alapján elég kevés konkrétumot derítettek ki, de most már, vagy 100 más mintát átnézve Ketchum biztos a dolgában.

"Nem hittem régen, hogy ezek a lények léteznek. De a laborom készített egy csomó állat-tesztet és fajmeghatározást. Öt évvel ezelőttig nem nagyon volt semmi érdekesünk."

Miután a nyál, vér, vizelet és szőrzetmintákat kielemezték, arra a következtetésre jutottak, hogy egy eddig ismeretlen emberszabásúval van dolguk, amely egy nőnemű homo sapiens és valamiféle más emberszabású "frigyéből" születhetett meg.

Ketchum azt állítja, a majmokkal és az emberekkel párhuzamos fejlődési ágról lehet szó.

Természetesen nem általános a dolog elfogadottsága. Benjamin Radford, a Skeptical Inquirer újság szerkesztője szerint a minták (akármilyen minták is voltak) könnyen beszennyeződhettek emberi DNS-sel tüsszentés vagy bármi más kapcsolat folytán, ilyen módon csacsiságot sugallva a kutatóknak.



De Ketchum elrettenthetetlenül vágtat a szőrös óriás lobogóját lengetve a csatába, és közli:

"Egy másik laboral osztoztunk meg a mintákon - egyikünk manuálisan, másikunk robotikusan vonta ki a DNS-t - és több tesztet lefolytattunk, hogy kizárjuk a szennyeződés veszélyét. Ennek ellenére sok mintán emberi szekvenciákba botlottunk!"

www 500x150banner.jpg

Ketchum kutatásait még el kell fogadnia a DNS-kutató szakmának - de komolyan veszik, és rendesen foglalkoznak is vele.

Az én kérdésem még mindig csak annyi, hogy ha ez a nagylábú tényleg létezik, hogy a viharban képes levérezni, agyonpisilni és szőrözni úgy fél Észak-Amerikát, hogy közben SENKI nem látja soha?

De most tényleg, őszintén. Ti elfogadnátok egy ilyen génkutatói bizonyítékot? Azért kéne egy példány, nem?...

Mint ismeretes: a nagylábú (vagy másik nevén sasquatch) az a jeti, akinek a menő Himalája helyett csak a prosztó Sziklás-hegység jutott, meg Amerika azon erdei, amelyek a Csendes-óceán felé esnek. Többféle magyarázat létezik a meglehetősen gyakori észlelésekre (amelyek elég minimális konkrét nyomot, pl. fotót vagy holttestet hagynak maguk után): egyesek szerint elszigetelten, az elmúlt húszezer év bagatell huncutságait (ld. jégkorszak és annak vége, a homo sapiens egyre erőszakosabb típusainak megjelenése, stb.) túlélve Neandervölgyiek vagy Gigantopithecusok egy zárt csoportja lehet. Megint mások úgy vélik, egy dimenziók közti lényről van szó, ezért nem sikerült még egyet sem elkapni vagy hosszabb ideig megfigyelni: a lény szerintük úgy ugrál a dimenziók közt mint kezdő raver a metalcore koncerten.

A harmadik, és egyben legnépesebb csoport szerint pedig a túlzott moonshine gyomorba jutása okozza az észleléseket. Nos... mi kivárásra játszunk. Nehogy egy nap bekopogjon hozzánk egy interdimenzionális jeti, hogy kérjünk tőle bocsánatot...


blastr után

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr24938023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása