Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Epic Rap Battles of History, avagy Kirk kapitány leoltja Kolombuszt

2012.12.12. 09:32 :: Rondár

contact-erb2.jpg

 

A YouTube – meg úgy az egész internet – szépen kezdi átvenni a televízió szerepét, hisz kreatív emberek egész csoportja munkálkodik azon, hogy bennünket szórakoztasson. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy mindezt igényesen teszik, és változatos témákban. Már nekünk, magyaroknak is megvannak a YouTube-os hírességeink, de ez a jelenség Amerikában hódít a legjobban. Az amerikai YouTube videósok közül pedig kimagaslik az Epic Rap Battles of History című műsor.

 

hobbitbanner3.jpg 

A több éve működő websorozat témájául a történelmi személyiségek, fiktív karakterek és hírességek közötti szócsaták bemutatását mutatja be, rappelve. A rapszövegeket a legtöbbször maga a két vezető (Peter „Nice Peter” Shukoff és Lloyd „EpicLLOYD” Ahlquist) mutatja be, az adott híresség/történelmi személy/mesefigura jelmezébe bújva. A szövegek jól megírt, rímelő, humoros rapsorok. A szócsaták szereplői ellenfelük életrajzából vesznek elemeket, amelyeket kigúnyolnak.

 

www 500x150banner.jpg

A sorozat a mai napig töretlen népszerűségnek örvend, és rajongók milliói várják az újabb és újabb videók megjelenését a csapat hivatalos YouTube csatornáján. Legismertebb videójuk - a már korábban itt is bemutatott - Hitler kontra Darth Vader sorozatuk legnépszerűbb darabja, melyet már többen, mint tizenhat millióan néztek meg. A népszerűség végül egy régóta folytatást is fialt. Külön öröm, hogy a „társulat”, mely kibővült vendégszereplőkkel, adását interaktívan vezeti. A nézők szavazatai döntik el, hogy a rapcsatát vívó felek közül ki a jobb, és tehetnek javaslatokat, hogy kik legyenek a következők. Összegyűjtöttünk néhányat a legérdekesebbek közül. Hallgassátok őket nagy örömmel! (A videók angol nyelvű feliratot is tartalmaznak.)

 Batman vs Sherlock Holmes

 

Kolumbusz Kristóf vs Kirk kapitány

 

Gandalf vs Dumbledore

Master Chief vs Leonidász király

Albert Einstein vs Stephen Hawking

Doc Brown vs Doctor Who

Steve Jobs vs Bill Gates

Kleopátra vs Marilyn Monroe

Darth Vader vs Adolf Hitler

Darth Vader vs Adolf Hitler 2

A csapat hivatalos weboldala.

A hivatalos YouTube csatorna.    

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló sorozat humor videó művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr794952663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása