Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kis amerikai WTF: a kormány építsen Halálcsillagot!

2012.12.18. 06:02 :: Zanphagras

death-star.jpg

Az Amerikai Egyesült Államokat - tévesen bár, de valóban némi okkal - az "első demokráciának" is szokták nevezni. És mint ilyen, az amerikaiak próbálnak is a demokrácia ügyeiben élen járni és példát mutatni a világnak abban, hogy hogyan is kéne ezt az egyébként igen nehezen művelhető műfajt mesterien vinni. Ennek egyik eszköze egy honlap, amelyen bizonyos ügyekben lehet aláírásokat gyűjteni - és amennyiben egy hónap alatt összegyűlik minimum 25000 fő szignója egy ügyért, akkor a mindenkori kormánynak kötelessége érdemben foglalkozni az üggyel. Most népük feladta nekik a leckét, ugyanis a konzultációhoz szükséges számot bőven meghaladva azt követelik a kormányzattól, hogy szedjék össze a szükséges pénzt és nyersanyagot, és 4 éven belül érdemben kezdődjön el a Halálcsillag megépítése.

agypestis500x150gbolt.jpg

Több, mint 29.000 regisztrált felhasználó utasította aláírásával Obama elnököt és a Szenátust arra, hogy 2016-ig szedjék össze a szükséges anyagiakat és legkésőbb 2016-ban kezdődjön meg a Halálcsillag tényleges konstrukciója. (És ez totálisan komoly.)

Magyarországon egy ilyen kérés az elhallgatás módszerével le lenne kezelve (ld. még Chuck Norris-híd), de az USA-ban, ahol kb. 300 évvel több gyakorlata van a demokráciának, nagyon komoly presztízsveszteséget jelentene egy kormányzatnak, ha nem teljesítené ígéretét egy komoly válasszal, amit választóinak ad még egy ilyen kérésre-kérdésre is. Így legkésőbb januárban reagálniuk kell a felvetésre - vagy elfogadják, és nekiveselkednek a Halálcsillag megépítésének, vagy pedig nagyon-nagyon jól meg kell indokolniuk, hogy miért nem fogják teljesíteni a projektet.

És okkal mondom, hogy jó indoklásra van szükségük...

(a cikk folytatása ide kattintva, a galaktika.hu-n olvasható)

2 komment

Címkék: star wars zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr414970004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2012.12.18. 14:58:56

Képzeljük el, hogy a Fehér Ház sajtószobájába a birodalmi flotta induló zenéjére bemasírozik az elnök, egy Sith lovag fekete köpenyében, csuklyával a fején. Mögötte jön hangosan szuszogva a védelmi miniszter Darth Vader jelmezben, plusz két testőr rohamosztagosnak öltözve. A riporterekben megfagy a szar, ahogy a pulpitushoz állva az elnök mély, rekedtes hangon bejelenti: "Ideje új alapokra helyeznünk az államszövetséget. Országunk neve mostantól: Első Galaktikus Birodalom!" Aztán hót komolyan ecsetelni kezdi, milyen hasznos lesz a hadsereg számára egy orbitális pályán megépítendő óriás harcállomás, aminek a szuperlézerével könnyedén odapörkölhetnek majd a táliboknak, az irániaknak, az észak-koreaiaknak, meg mindenkinek, akinek nem tetszik az Új Világrend. Aztán kiadja a 66-os parancsot, hogy az összes Jedi lovagot, mestert és tanítványt fogja el belföldön az FBI, külföldön a CIA, és öljék meg őket, a star wars rajongókat meg vigyék Gvantanamóra. Ja, és a szenátus fel van oszlatva, az egyes államok kormányzóit pedig mostantól kötelező moffnak szólítani (ha nő az illető, akkor muffnak). :-D

Taurusz 2012.12.18. 19:54:47

Csak azt nem tudom ennek a sok okos embernek hogy állna a szája, mikor kiszámolnák, hogy fejenként mennyivel több adót kéne fizetniük egy működő halálcsillagért.
süti beállítások módosítása