Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Szuperhősök panteonja 2013

2013.01.25. 06:01 :: Gavarra

Az idei év -hasonlóan a tavalyihoz- sok képregény adaptációval kedveskedik a kockákba zárt történetek szerelmeseinek. Megtudjuk mi történik Asgarddal, mikor egy idegen fenyegetés csap le rá; hogy áll helyet Tony, mikor az egyik legnagyobb ellenségével néz farkasszemet; mi történik a Távol-Keleten, mikor Farkas látogatást tesz a japán földeken; s végigkísérhetjük hogy ébred rá Clarke rendkívüli képességeire, s válik az emberek szemében a reménység jelképévé. Ha ezek után érzünk magunkban elég erőt és kedvet, akkor pedig csatlakozhatunk Kick-Ass amatőr szuperhős-csapatába, hogy példaképeinkhez hasonlatosan, mi is felvegyük a harcot az igazságtalansággal szemben!  

www 500x150banner_1.jpg

Vasember 3 (Ironman 3)

Rendező: Shane Black
Főszereplők: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Ben Kingsley, Jon Favreau, James Badge dale, Rebecca Hall
Bemutató: 2013. április 25.

vasember3.jpg
Tony ezúttal a képregénybeli legnagyobb ellenségével, Mandarinnal kerül szembe, aki nem éppen szűkös határairól és könyörületességéről híres. Amikor Stark magánélete és személyes világa összemorzsolódik ellenségei kezében, egy olyan küldetésre indul, melynek célja azok megtalálása és felelősségre vonása, akik a történések hátterében állnak.
E során megtalálja a választ arra a kérdésre is, ami titokban régóta kínozza lelkét: "A ruha teszi az embert, vagy fordítva?" Ki Ő? Tony Stark, vagy Vasember?

 

Acélember (Man of Steel)

Rendező: Zack Snyder
Főszereplők: Henry Cavill, Amy Adams, Diane Lane, Kevin Costner, Michael Shannon, Russel Crowe, Antje Traue, Ayelet Zurer, Henry Lennix, Christopher Meloni, Laurence Fishburne
Bemutató: 2013. június 20.

54094434990418172221019.jpg

Egy fiatal fiú ráébred arra, hogy különleges képességekkel rendelkezik, és hogy eddig hazájának nevezett bolygó nem az ő otthona. Fiatal, huszonéves újságíróként idegennek érzi magát a képességei miatt, ezért elindul, hogy fényt derítsen származására, arra hogy ki ő, s milyen feladatot szánt neki a Sors. De a benne élő hős egyszer csak kitör, ami során Clark nehéz kérdésekkel szembesül. Rádöbben arra, hogy a Sors által rárótt feladat nem kisebb, mint hogy helyreállítsa a világ egyensúlyát és ezzel a remény szimbólumává váljon az emberiség szemében.

 

Ha/ver 2 (Kick/Ass 2: Balls to the Wall)

Rendező: Jeff Wadlow
Főszereplők: Aaron Taylor Johnson, Chloe Grace Moretz, Christopher Mintz- Plasse, Morris Chestnut, John Leguizamo, Donald Faison, Jim Carrey
Bemutató: 2013. június 28.


A jelmezes középiskolás Ha/Ver csatlakozik egy civilekből álló csoporthoz, akik elég erőt és inspirációt éreznek magukban arra, hogy felcsapjanak jelmezes igazságosztóknak. Eközben az újjászületett Vörös Pára a nagy visszavágás lehetőségére vár, olyan ördögi terveket szövögetve, amely valamennyi amatőr szuperhősre hatással lesz.

polaris500x170.jpg


Farkas (The Wolverine)

Rendező: James Mangold
Főszereplők: Hugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Hal Yamanouchi, Tai Okamoto, Rila Fukushima, Will Yun Lee, Brian Tee, Svetlana Khodchenkova.
Bemutató: 2013. július 25.

Logan Japánba látogat, ahol rátalál a szerelem, Mariko Yashida személyében, ám szíve hölgyéért meg kell küzdenie. Így élet-halál harcot vív egy rejtélyes szamurájjal (Ezüst Szamuráj), aki Farkas múltjából tűnik fel. Ez az összecsapás aazonban örökre megváltoztatja az életét.

Thor 2 (Thor: The Dark World)

Rendező: Alan Taylor
Főszereplők: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander, Idris Elba, Zachary Levi, Stellan Skarsgard, Christopher Eccleston
Bemutató: 2013. november 8.

Thor azért harcol, hogy megmentse Asgardot alkotó Kilenc Világot egy olyan rejtélyes ellenségtől, aki idősebb, mint az egész univerzum. A bosszúéhes Malekith - oldalán az általa vezetett ősi fajjal, a sötét elfekkel- sötétségbe akarja dönteni az univerzumot. Az ellenséggel legyőzése érdekében - akit se Odin, se Asgard nem tud legyőzni- Thor kénytelen lesz egy veszélyes utazásra indulni, amely újra egyesíti őt szerelmével, Jane Fosterrel, és amely során arra kényszerül, hogy feláldozzon mindent, ami eddig fontos volt neki.

orok haboru.jpg

7 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr915041353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.25. 12:41:08

És ezek mellett jönnek animációk is:

Iron Man & Hulk: Heroes United
Iron Man: Rise of Technovore

És a return of the dark knight 2ik rész már ki is jött.

És ha kick ass akkor red 2 is lesz. ;)

Vagy 300 "2ik része".

És ne feledjük a sin city 2őt.

És még mindig hiányzik a listáról legalább 2 film
(RIPD, Feledés).

És a gi joe-t ide se számolom, mert nem eredeti képregényfilm, előbb volt a játék. :)

Bocsi a kiegészítésért. ;)

Gavarra 2013.01.25. 14:02:29

@doggfather: Igaz, jönnek ezek is (várom is őket, mint képregényrajongó), de itt most külön a SZUPERHŐSÖS MOZIfilmekre tértem ki. A címadásomat is ez vezérelte, mindemellett reméltem hogy a felhozott példákból is kiderül. Mellesleg az Obliviont (Feledés) egy korábbi filmes cikkbe beleírtam, a felesleges ismételgetés meg nem az én műfajom. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.25. 18:58:12

@Gavarra: rendben, bocsi, csak a kick ass miatt mertem írni, mert azért az se az a tipikus szuperhősös.

deku82 2013.01.25. 21:07:11

@doggfather: Nem tipikus, de szuperhősös. Hajrá Hit-Girl! :)

Waldi! 2013.01.28. 08:54:29

A szuperhosos fantasynek mi koze van a SCIENCE fiction-hoz?

Gavarra 2013.01.28. 13:37:25

@Waldi!: A sci-fi egyik mellékága, illetve rokonműfaja a szuperhősös film. Neten egy csomó oldal boncolgatja a témát.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.29. 10:17:06

@Gavarra: inkább rokon műfaj, semmint mellékág. ;)
süti beállítások módosítása